News

Tăriceanu, o nouă declarație controversată pentru românii din Diaspora: ”Și eu am stat la coadă și nu m-am simțit umilit”

11.06.2019 | 21:47
Tariceanu o noua declaratie controversata pentru romanii din Diaspora Si eu am stat la coada si nu mam simtit umilit

În cursul zilei de azi, marți, 11 iunie a fost dezbătută în Senat moțiunea prin care Opoziția a cerut demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, după ce românii din Diaspora au stat la coadă ore întregi pentru a vota la alegerile europarlamentare, dar și la referendumul pentru justiție convocat de președintele țării, Klaus Iohannis, în data de 26 mai. Călin Popescu Tăriceanu a declarat la finalul dezbaterii că și el a stat la coadă.

Senatul a respins moțiunea Opoziției care a cerut demisia lui Teodor Meleșcanu

În urma alegerilor europarlamentare din data de 26 mai românii din Diaspora s-au simțit umiliți după ce au stat ore întregi la rând pentru a vota. Unii dintre românii aflați în străinătate au stat chiar 7 – 8 ore, alții au renunțat fie pentru că trebuiau să meargă la serviciu, fie s-au declarat învinși de sistem. După situația neplăcută în care au fost puși românii din Diaspora, Opoziția a cerut demisia ministrului de externe, Teodor Meleșcanu.

Din păcate, moțiunea prin care Opoziția a cerut înlăturarea din funcție a lui Teodor Meleșcanu nu a avut efectul scontat. Senatul a respins moțiunea simplă. Totodată, senatorii PNL, USR și PMP au criticat textul moțiunii și au arătat care au fost problemele cu care s-au confruntat românii din Diaspora la votul din 26 mai, printre acestea fiind: organizarea „unui număr insuficient de secţii de votare”, „modul în care au fost atribuite urnele în secţiile de votare din străinătate” şi „lipsa de susţinere pentru iniţiativa legislativă privind votul prin corespondenţă şi a propunerilor de modernizare a legislaţiei electorale propuse de Opoziţie”.

Călin Popescu Tăriceanu a ținut să ia cuvântul la sfârșitul dezbaterii și a spus că și el a stat la coadă timp de 30 de minute, dar nu s-a simțit umilit. Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. În 26 mai a trebuit să stau peste 30 de minute la coadă să votez şi nu m-am simţit umilit în niciun fel.”

Românii din Diaspora cerut demisia lui Teodor Meleșcanu
Călin Popescu Tăriceanu: ”Și eu am stat la coadă și nu m-am simțit umilit”
Sursa foto: hepta.ro

Călin Popescu Tăriceanu consideră că vina este a președintelui Klaus Iohannis

„Asistăm la un adevărat dialog al surzilor. Am asistat la luări de poziţie care nu au vrut să ţină cont de niciun argument prezentat de ministrul de Externe. Faptul că preşedintele a anunţat cu o zi după ce Ministerul de Externe publicase în Monitorul Oficial lista secţiilor de votare şi nu mai avea posibilitatea de a suplimenta aceste secţii…”, a declarat Tăriceanu.

Opoziția consideră că, ministrul de externe, Teodor Meleșcanu este principalul responsabil pentru modul în care au fost tratați românii din Diaspora. „ Ce s-a întâmplat, în 26 mai, la secțiile de votare din diaspora a fost picătură care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proastă gestionare a MAE, a acestui minister-făr responsabil de dezvoltarea relațiilor bilaterale și multilaterale și de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleșcanu. (…)