Life

Ce tip de televizor consumă cel mai mult curent electric. Care model de TV este mai eficient energetic

Consumul de curent electric este luat în vizor de fiecare cumpărător în parte, dar care este modelul de televizor „energy friendly”, așa cum promit producătorii?
09.12.2021 | 18:19
Ce tip de televizor consuma cel mai mult curent electric Care model de TV este mai eficient energetic
Ce tip de televizor consumă cea mai puțină energie electrică. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai bune modalități de a reduce factura la energie este alegerea aparatele electronice și electrocasnice pe care le folosim în gospodărie.

Înainte de a cumpăra un televizor care ne atrage vizual trebuie să luăm în considerare care tip consumă cea mai mică cantitate de energie.

ADVERTISEMENT

Așadar, nu trebuie să ținem cont numai de marca pe care o alegem, ci și de costurile pe care le va genera aparatul peste ani în casă, mai ales că va fi folosit o perioadă lungă de timp.

Ce tip de televizor consumă cea mai puțină energie electrică

Oamenii acordă tot mai mult interes mediului înconjurător, evoluția tehnologică fiind de un real ajutor când vine vorba de economisirea energiei.

ADVERTISEMENT

De ceva vreme producătorii se întrec să scoată pe piață produse care să consume cât mai puțină electricitate, de aici și întrebările care vin din partea cumpărătorilor.

Concret, potrivit cashmoneylife.com, televizoarele care sunt compuse din ecran cu plasmă consumă cel mai mult, în timp ce electronicele LED TV consumă cel mai puţin.

ADVERTISEMENT

O evaluarea realizată recent arată că televizoarele LED consumă cu până la 30% mai puțin decât cele cu vechea tehnologie, și anume CCFL (cold cathode fluorescent lamps).

De exemplu, un display LED cu o diagonală de 24 de inchi consumă, în medie, 40 kW pe an. La polul opus, unul LCD de aceeași dimensiune va consuma 50, iar cele cu monitoare CRT 120 kW.

ADVERTISEMENT

Cum faci să consumi cât mai puțină electricitate

În cazul în care nu ești în căutarea unui televizor nou, dar vrei să economisești energie electrică atunci e bine să ții cont de câteva sfaturi utile.

Este indicat să pui televizorul în modul standby decât să îl lași pornit, dar este bine să fie oprit complet când nu mai este folosit deloc.

Prelungitoarele ideale sunt cele care au butoare de oprire pentru că în felul acesta curentul care merge către televizor poate fi întrerupt când acesta nu este utilizat.

De asemeena, e foarte importantă luminozitatea pe care o are ecranul. E bine să fie una moderată, nu prea ridicată. Totodată, opțiunea de economisire, dacă o are TV-ul, reduce mult din electricitate.

ADVERTISEMENT