News

Nu doar pianiștii conduc instituții medicale! Cazul tenorului care a devenit șef la spitalul de neurologie din Iași

Un cunoscut tenor din Iași a ajuns președinte al Consiliului de Administrație la un spital de neurologie din România. Actualul director de spital este absolvent de seminar teologic și conservator.
16.12.2021 | 14:42
Nu doar pianistii conduc institutii medicale Cazul tenorului care a devenit sef la spitalul de neurologie din Iasi
Mihai Chirica, Andrei Apreotesei
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a dezvăluit marți că a descoperit „sute de situații” în care persoane care nu au legătură cu sistemul de sănătate au ajuns în Consiliile de Administrație ale spitalelor, cu sprijin politic. El a dat exemplul unui pianist și a unui patron de magazin de piese auto care au ajuns să conducă spitale.

Tenorul Andrei Apreotesei, directorul Ateneului din Iași, numit președinte în CA al spitalului de neurologie din Iași

Fanatik a mai descoperit un caz interesant în care un tenor a ajuns la șefia consiliului de administrație într-un spital de neurologie. Andrei Aprepotesei, directorul Ateneului Național Iași ocupă de ceva vreme poziția de Președinte al Consiliului de Adminsitrație la Spitalul Clinic de Urgențe ”Dr. N. Oblu” din Iași, instituție specializată în neurologie și neurochirurgie, conform informațiilor care apar pe pagina de internet a instituției.

ADVERTISEMENT

Apreotesei nu are experiență în sistemul sanitar, dar este consilier județean la Iași și este considerat de presa locală un apropiat al primarului Mihai Chirică.

Apreotesei este absolvent de seminar și arte

Andrei Apreotesei a absolvit Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf Vasile cel Mare” din Iași și Facultatea de Interpretare Muzicală, secția canto clasic din cadrul Universității de Arte ”George Enescu” din Iași.

ADVERTISEMENT

El a urmat și cursuri MasterClass de canto susținute de profesorul Giuseppe Pastorello de la Conservatorul de Stat din Palermo, iar în 2011 a urmat un curs de formare profesională în marketingul serviciilor culturale organizat de Centrul de Pregătire Profesională și Cultură din cadrul Ministerului Culturii, conform byzantion.ro.

Apreotesei are o bogată activitate artistică trecută în CV, începând cu rolul de cântăreț în corul bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” (în perioada 1999-2004) și până la cel de solist al Operei Naționale Române din Iași.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește activitatea administrativă, Andrei Apreotesei se poate lăuda cu rolul de membru fondator al Asociației Culturale Byzantion, cu cel de secretar Relații Publice și referent markenting la Opera Națională Română Iași (2011 – 2016), membru supleant, membru și președinte interimar al Comisiei de Etică și Disciplină în cadrul Operei Naționale Iași și vicepreședinte al Sindicatului Operei Naționale Române Iași (2013-2014).

Din 2016, el este Director al Ateneului din Iași iar în același an era numit director al Festivalului Internațional al Educației chiar de către primarul Mihai Chirică.

ADVERTISEMENT

De FIE se ocupă Primăria Municipiului Iași, prin serviciile și birourile din subordine. Totodată, directorul Ateneului, Andrei Apreotesei, a fost numit director FIE de către primar, datorită experienței pe care o are în organizarea de evenimente de acest fel”, spunea la acea dată Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iași.

Ode pentru primarul Chirică, de ziua lui

Pe 2 septembrie 2019, de ziua lui Mihai Chirică, pe pagina de socializare a Ateneului Național din Iași apărea o adevărată odă adresată edilului urbei moldovene:

Astăzi, ne îndreptăm atenția și gândurile de recunoștință către unul dintre oamenii fără de care instituția noastră nu ar avea strălucirea de care se bucură în prezent. Privim cu încredere și admirație spre omul care, prin caracterul său, prin implicarea și determinarea de care dă dovadă zi de zi, contribuie la transformarea în mai bine nu doar a Ateneului ieșean ci a întregului oraș. La mulți ani, Stimate Domnule Mihai Chirică”.

Soția lui Andrei Apreotesei a făcut 56.000 de euro din lecții de pian, într-un an

În 2020, Andrei Apreotesei a câștigat ca manager al Ateneului Național din Iași suma de 79.783 lei iar de la Consiliul Județean Iași, 2.190 lei.

Soția lui, Daniela Ciubotaru Apreotesei a avut venituri de 2.009 lei ca profesor la o grădiniță din Iași și de (atenție!) 281.109 lei (aproximativ 56.000 de euro) din prestări servicii artistice – profesor pian, potrivit declarației de avere completate de Andrei Apreotesei în iunie 2021, ca Președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Clinic de Urgență ”Dr. N. Oblu” din Iași.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”