News

Tensiuni majore între Iran și SUA. Israel a început deja pregătirile de război!

03.07.2019 | 10:03
Tensiuni majore intre Iran si SUA Israel a inceput deja pregatirile de razboi

Guvernul Israelului a început deja pregătirile pentru război având în cedere tensiunile în creștere din zonă.

Totodată, ministrul israelian de Externe, Israel Kat, a declarat că Israel se pregătește pentru efectele unui eventual conflict militar între Statele Unite ale Americii şi Iran.

Israel Katz ministrul israelian de Externe avertizează Teheranul că va fi “lovit puternic” în cazul unei confruntări

Tensiunile din Israel sunt în creștere și autoritățile se pregătesc pentru un eventualconflict între SUA și Iran

. Ministrul israelian de Externe, Isaerl Katz, a avertizat Teheranul că va ”fi lovit puternic” în cazul unei confruntări. Totodată, Guvernul Israelului face deja pregătirile necesare pentru un eventual război, având în vedere amenințările care curg din ambele părți. „Trebuie să ţinem cont de faptul că posibilele calcule greşite ale regimului iranian ar putea aduce o trecere dintr-o zonă gri spre o zonă roşie, adică un conflict militar, un război în care Iranul va fi lovit puternic”, a declarat Israel Katz într-un discurs rostit la Conferinţa Herzliya, potrivit MEDIAFAX.

Au lipit doar 10 minute ca războiul să izbucnească pe 20 iulie, atunci când forțele iraniene au doborât o dronă militară americană RQ-4. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat ulterior că a pregătit o operațiune militară care prevedea lovituri punctuale asupra a trei obiective de pe teritoriul Iranului. Tensiunile s-au accentuat după ce în golful Oman au fost atacate două petroliere la bordul cărora s-au produs incendii și explozii. La momentul respectiv, pe 13 iunie, Washingtonul a arătat cu degetul spre Iran, dar Teheranul a respins imediat acuzațiile.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru, astfel că statul Israel continuă să se concentreze pe consolidarea capacităţilor militare, pentru situaţia în care va trebui să reacţionăm la scenariile escaladării tensiunilor”,  a mai declarat ministrul israelian de Externe.

Israelul se pregăteşte pentru un eventual RĂZBOI între Statele Unite şi Iran
Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime. Sursa foto: apnews.com

Donald Trump a avertizat Iranul în privința stocului de uraniu

Președintele american Donald Trump a somat Iranul să înceteze ”jocul cu focul” după ce Administraţia de la Teheran a anunțat depășirea limitei stocurilor de uraniu îmbogățit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri internaționale. Acordul a fost semnat în anul 2015. În cazul în care uraniul va ajunge până la concentrația de 3,6% material fisionabil, Iranul ar dispune de suficient uraniu de înaltă concentrație. Acest lucru îi va permite să producă arme atomice.

În plus, Donald Trump a mai declarat că a pregătit un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment. Motivul pentru care președintele nu a mai dat curs acestui atac au fost eventualele victime pe care le-ar produce schimbul de focuri. În situația în care Statele Unite vor lansa atacuri asupra Iranului, armata iraniană va distruge într-o jumătate de oră Israelul. „Dacă ne atacă Statele Unite, doar o jumătate de oră va rămâne din viaţa Israelului”, a declarat Mojtaba Zolnour, preşedintele Comisiei pentru Securitate Naţională şi Politică Externă din Parlamentul Iranului.

Tags: