News

Cum te poți testa gratuit la medicul de familie. Lista celor peste 4.000 de cabinete

S-a actualizat lista cabinetelor de medicină de familie unde te poți prezenta pentru a face gratuit un test rapid de Covid-19. În ultima săptămână, numărul acestora a crescut cu peste 200.
01.02.2022 | 23:12
Cum te poti testa gratuit la medicul de familie Lista celor peste 4000 de cabinete
ADVERTISEMENT

Mai exact, numărul cabinetelor medicilor de familie a crescut în ultima săptămână de la 3.831 la 4.062. Asta pentru că mai mulți doctori au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Se pot face testări inclusiv pentru persoanele care nu sunt incluse pe listă și care prezintă simptome precum: tuse, febră, respirație grea, frisoane, mialgii, astenie, vărsături, diareee, debut brusc al anosmiei, disgeuziei sau ageuziei.

ADVERTISEMENT

Lista cabinetelor medicilor de familie unde se fac testări gratuite de Covid-19

Aici poate fi consultată lista integrală a celor peste 4.000 de cabinete ale medicilor de familie, unde se pot face testări gratuite de coronavirus.

De altfel, un Ordin comun încheiat între ministrul Sănătății și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate arată că medicii de familie pot primi 50 de lei pe test, dacă își testează pacienții în propriile cabinete.

ADVERTISEMENT

Testare gratuită de Covid-19 și în spitale

Pe lângă testarea la cabinetele medicilor de familie, există posibilitatea testării și în spitale, dar doar în weekend. .În Capitală, sunt puse la dispoziție 28 astfel de unități medicale.

”O să extindem, în weekend, centrele de recoltare a probelor, pe care le-am început în București în weekendul trecut. O să le extindem la nivelul întregii țări, încât pacienții, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spitale, unde să li se preleveze probe.

ADVERTISEMENT

E vorba doar de pacienții simptomatici, care se înscriu pe platforma direcțiilor de sănătate publică. (…) La București deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi, care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcționa, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend.

În timpul săptămânii avem cele 4.000 de cabinete, aproape, de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă”, declara Alexandru Rafila, ministrul sănătății.

ADVERTISEMENT

Unul dintre spitalele din București care pune la dispoziție un centru de testare este Spitalul Universitar de Urgență.  Odată ce un pacient se va prezenta cu simptome de coronavirus va primi și un tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare. De altfel, pacientul trebuie să fie înregistrat în baza de date a noilor infectări, deținută de DSP.

”Bolnavii infectati cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta in centru fara bilet de trimitere, pentru evaluarea starii de sanatate si pentru a primi tratament antiviral gratuit, in regim de spitalizare de zi.

Pacientii beneficiaza de toate serviciile medicale indiferent de statutul de asigurat, astfel ca vor fi evaluati si tratati gratuit atat pacientii asigurati, cat si cei neasigurati.

La Centrul de Evaluare COVID-19 se pot prezenta pacientii cu forme usoare sau moderate confirmati pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Este foarte important de precizat ca pacientii pozitivi care se prezinta la Centru trebuie sa vina in maximum a 7-a zi de la confirmarea testului pozitiv si sa fi fost inregistrati in Corona Forms, adica sa fi fost anuntati in prealabil de DSP”, transmite Spitalul Universitar de Urgență București.

 

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Undă de șoc pe piața carburanților. Ce se întâmplă la pompă cu benzina...
Undă de șoc pe piața carburanților. Ce se întâmplă la pompă cu benzina și motorina
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori