News

Testele unui tratament anti-Covid-19 produs de Eli Lilly, suspendate. Trump, tratat cu un medicament similar

14.10.2020 | 11:07
Testele unui tratament antiCovid19 produs de Eli Lilly suspendate Trump tratat cu un medicament similar
ADVERTISEMENT

Tot mai multe companii internaționale care lucrează, fie la medicamente, fie la vaccinuri anti-Covid-19, întâmpină probleme în studiile clinice ale tratamentelor.

În această săptămână, gigantul american de medicamente Eli Lilly a anunțat că a suspendat un studiu clinic sponsorizat de guvernul SUA pentru un tratament cu anticorpi împotriva noului coronavirus, din motive de siguranță, transmite BusinessInsider.

ADVERTISEMENT

Producătorul de medicamente de peste ocean susține că siguranța pacienților este pe primul plan, iar o astfel de măsură a fost luată ca o precauție pentru a se evita posibile repercusiuni asupra voluntarilor participanți la studiile clinice.

Eli Lilly a suspendat testele unui tratament anti-Covid-19. Trump, tratat cu un medicament similar

”Suntem conștienți că, dintr-o precauţie exagerată, comisia independentă de monitorizare a datelor referitoare la siguranţă pentru studiul ACTIV-3 a recomandat o pauză în procesul de studiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Eli Lilly, Molly McCully, într-un comunicat transmis pe sursei citate.

ADVERTISEMENT

Oficialul companiei din SUA a mai afirmat că ”Eli Lilly susţine decizia comisiei independente, de a asigura cu precauţie siguranţa pacienţilor participanţi la studiu”.

Anunțul destul de îngrijorător al celor de la Eli Lilly vine după ce, la începutul lunii, compania a anunţat că a aplicat pentru o autorizaţie de urgenţă, privind vaccinarea bolnavilor COVID cu forme uşoare, cu antitodul dezvoltat de ei, LY-CoV555.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, Eli Lilly a depus cererea după ce datele indicau că LY-Cov555 a ajutat la reducerea perioadei de spitalizare şi rata de internare la ATI a pacienţilor cu Covid-19.

Tratament anti-Covid-19 produs de Eli Lilly, similar cu cel primit de Donald Trump

Infectat recent cu noul coronavirus, Donald Trump s-a declarat un susținător al medicamentului produs de Eli Lilly, dar şi al tratamentului cu anticorpi de la Regereron Pharma. Liderul de la Casa Albă chiar a postat un video în acest sens, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

De altfel, tratamentul cu anticorpi Eli Lilly este este similar cu tratamentul companiei Regeneron Pharmaceuticals primit de preşedintele Donald Trump după ce a contractat boala.

Incidentul în studiul medicamentului Eli Lilly vine la o zi distanţă după ce Johnson & Johnson a anunţat că întrerupe testarea pentru vaccinul experimental, din cauză că unul dintre participanţii la studiu se simte rău.

De asemenea, şi testările pentru vaccinul dezvoltat de cei de la AstaZeneca au fost întrerupte de mai bine de o lună, după ce unul dintre voluntarii din UK a început să se simtă rău.

ADVERTISEMENT