News

Theodor Paleologu, amenințat cu moartea de simpatizanți AUR: „Am primit constant mesaje de o violenţă extremă”

Theodor Paleologu a primit amenințări cu moartea de la simpatizanți ai partidului AUR. Mesajele sunt de o violență extremă, după cum le descrie chiar politologul.
10.04.2022 | 16:51
Theodor Paleologu amenintat cu moartea de simpatizanti AUR Am primit constant mesaje de o violenta extrema
Theodor Paleologu, amenințat cu moartea de simpatizanți AUR. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Theodor Paleologu este de părere că nu există, deocamdată, o alternativă la actuala guvernare formată din PNL, PSD și UDMR, având în vedere că cele două partide din opoziție sunt definite de o agresivitate comună. Acesta a vorbit și despre amenințările cu moartea pe care le-a primit.

Theodor Paleologu consideră nu există alternativa la actuala guvernare. Ce a spus despre opoziție

Astfel, acesta a explicat că a existat o alternativă pentru actuala guvernare în anul 2019, atunci când el era candidat la alegerile prezidențiale, dar în acest moment o astfel de opțiune nu mai este disponibilă, a precizat el, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Totodată, politologul a mai precizat și că trebuia să fie mai sever cu privire la președintele Klaus Iohannis, deoarece argumentele sale nu numai că s-au dovedit a fi adevărate, ci chiar a fost depășite de realitate, a explicat acesta.

„În acest moment, nu. În 2019 a existat o alternativă. Şi mai e un lucru, unii îmi reproşau atunci că sunt prea sever cu preşedintele Iohannis, acum regret că nu am fost mai sever pentru că tot ce am spus s-a dovedit a fi adevărat şi chiar a fost depăşit de realitate.

ADVERTISEMENT

Însă în momentul de faţă sigur că vă referiţi la AUR sau USR care au unele asemănări, există o agresivitate comună”, a declarat Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu, amenințat cu moartea de simpatizanții AUR

De asemenea, Theodor Paleologu a vorbit și despre faptul că a primit mereu mesaje de amenințare cu moartea și la un moment dat s-a spus chiar că ar trebui să fie spânzurat în piața publică.

ADVERTISEMENT

„Înjurăturile de la AUR au o anumită particularitate, pe lângă grosolănia şi ticăloşia atacurilor, sunt ameninţările cu moartea sau violenţă fizică.

Am primit constant mesaje de o violenţă extremă, de pildă:  Ne trebuie un război civil să vă omorâm pe toţi intelectualii trădători, ne trebuie brigade roşii să vă împuşte. O doamnă spunea că abia aşteptă să ne vadă spânzuraţi în piaţa publică”, a mai spus Theodor Paleologu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a ținut să precizeze și că sunt mai multe persoane ținta acestor amenințări în care și liderii aur „toarnă gaz pe foc”.

ADVERTISEMENT