News

Theodor Paleologu râde de Dan Barna după ultimele sondaje: „E o eroare de casting”

01.10.2019 | 11:09
Theodor Paleologu rade de Dan Barna dupa ultimele sondaje E o eroare de casting
ADVERTISEMENT

Ultimul sondaj de opinie realizat de IMAS îl arată pe Dan Barna în pierdere de viteză, atât față de contracandidații săi la alegerile prezidențiale, dar și față de scorul celor două partide care formează Alianța USR – Plus. Aruncat în luptă de PMP-ul lui Traian Băsescu, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu râde de Dan Barna pentru rezultatul pe care îl are în aceste sondaje.

Theodor Paleologu râde de Dan Barna după ultimele sondaje

Theodor Paleologu a comentat ultimul sondaj apărut și a adresat și o ironie pentru Dan Barna: „Se poate intra în turul doi cu 16%. Nimic nu este, aşadar, bătut în cuie şi se pot produce deplasări spectaculoase. Barna 14,2%, USR-PLUS 23,6%. Paleologu 7,7%, PMP 3,3% (parcă PMP a avut, totuşi, 5,8% la europarlamentare). Diferenţa de aproape 10% între Barna şi USR-PLUS arată clar că votanţii USR-PLUS s-au dumirit şi vor continua să se dumirească: candidatura lui Barna este o eroare de casting”, a scris Paleologu, pe facebook.

ADVERTISEMENT

Cu procentele pe care le are în sondaj, Paleologu este doar pe locul cinci în preferințele publicului. El se află în spatele actualului președinte, Klaus Iohannis (45,3%), Mircea Diaconu (16.6%), Dan Barna și Viorica Dăncilă (12,4%), ultima cu ascensiune de 4 procente în ultima lună.

Theodor Paleologu râde de Dan Barna, după ultimele sondaje privind alegerile prezidențiale
Theodor Paleologu râde de Dan Barna, după ultimele sondaje privind alegerile prezidențiale

Dan Barna și Viorica Dăncilă, singurii care sunt sub scorul partidelor în ultimul sondaj

Dacă USR și Plus au împreună 23,6% iar Dan Barna doar 14,2%, în aceeași situație se află și Viorica Dăncilă, cea care candidează din partea PSD, partid cu 19,5% la vedere. Ceilalți trei candidați din top 5 sunt peste scorul partidelor pe care le reprezintă. Astfel, Iohannis are 45,3%, dar PNL doar 27,7%, Mircea Diaconu are 16,6%, iar Pro România și ALDE au împreună puțin peste 15%. Asta în timp ce Paleologu are peste 7%, dar PMP are numai 3,3%!

ADVERTISEMENT

Primul tur al alegilor prezidențiale este pe 10 noiembrie, dar românii din diaspora vor avea voie să voteze timp de trei zile, încă de vineri, 8 noiembrie.