Sport

Thrillerul de la miezul nopții. Spaniolii au finala de vis la Madrid, cu un milion de euro pe masă

Aryna Sabalenka s-a calificat în finală, după o revenire spectaculoasă în fața Elenei Rybakina, și va juca împotriva liderului mondial, Iga Swiatek
03.05.2024 | 09:23
Thrillerul de la miezul noptii Spaniolii au finala de vis la Madrid cu un milion de euro pe masa
Aryna Sabalenka si Iga Swiatek vor juca sambata pentru marele trofeu, de la WTA Madrid FOTO hepta
ADVERTISEMENT

Spaniolii, și nu numai ei, vor avea parte de o finală de vis la turneul feminin de la Madrid, în ultimul act, cu trofeul pe masă, urmând a evolua cele mai bune două jucătoare de tenis ale lumii.

Aryna Sabalenka a trecut foarte greu de Elena Rybakina

Iga Swiatek nu a avut nicio emoție în semifinala cu Madison Keys, trecând de americancă în două seturi simple, scor 6-1, 6-3 și s-a calificat în a doua finală consecutivă la Madrid.

ADVERTISEMENT

Mult mai disputată a fost a doua semifinală, cea dintre Aryna Sabalenka (2 WTA) și Elena Rybakina (4 WTA), cele două oferind un spectacol care s-a întins după miezul nopții, dar a meritat fiecare minut petrecut pe arena.

Rybakina a început în forță și i-a administrat rivalei sale din spațiul ex-sovietic un sec 6-1. În al doilea set, Sabalenka a mai redresat situația, dar tot Rybakina a controlat situația și a ajuns la 5-3, moment în care a avut și două mingi de meci.

ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka a revenit miraculos și a întors partida, dezvăluind că a avut un declic, atunci când a auzit ce i s-a strigat din tribună. Ea a câștigat cu 7-5, 7-6 următoarele două seturi și s-a calificat în finală.

“Astăzi, sincer, dacă nu erau oamenii din tribună, probabil că aș fi părăsit această arenă pierzând cu 6-1, 6-1 și aș fi fost foarte tristă. Dar am simțit tot acest sprijin și am auzit pe cineva țipând: Vrem să te vedem sâmbătă – în finală! Așa m-am montat, am intrat în modul de luptă și mi-am zis că trebuie să încerc tot ce pot pentru a câștiga. Sunt cea mai fericită persoană că am reușit această victorie și că voi juca o nouă finală aici”, a spus Sabalenka la finalul meciului de la Madrid, care a durat două ore și 19 minute.

ADVERTISEMENT

În finală, pe Sabalenka o așteaptă o misiune infernală, deoarece Iga Swiatek e în mare formă și a cedat un singut set la Madrid. Poloneza a pierdut anul acesta doar un meci pe zgură, iar tot sezonul, în patru luni, a fost învinsă doar de patru ori.

Câștigătoare turneului va primi aproape un milion de euro

Swiatek – Sabalenka este reeditarea finale de anul trecut, câștigată de sportiva din Belarus și le aduce față în față pe primele două jucătoare ale lumii. Doar Chris Evert și Martina Navratilova au mai oferit un asemnea duel la Madrid.

ADVERTISEMENT

Finala turneului din capitala Spaniei este programată sâmbătă, de la ora 19.30. Scorul întâlnirilor directe este favorabil liderului Mondial, care o conduce pe Sabalenka cu 6-3. Câștigătoarea de la Madrid va pleca acasă cu 963.225 euro, în vreme ce învinsa se va alege doar cu 512.260 euro.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților