Sporturi

Ţiriac, atac frontal la Serena Williams! „Cum poţi să îi dai amendă, când, probabil, oricine altcineva era suspendat cinci ani?”

21.09.2018 | 08:13
Tiriac atac frontal la Serena Williams Cum poti sa ii dai amenda cand probabil oricine altcineva era suspendat cinci ani

Ion Ţiriac nu a ratat momentul şi a atacat-o din nou frontal pe fostul lider mondial, Serena Williams! Omul de afaceri s-a declarat, pur și simplu, surprins de pedeapsa primită de americancă pentru comportamentul din finala turneului de la US Open. Mai mult de atât, Țiriac a făcut o paralelă cu ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Ilie Năstase și a ajuns la o singură concluzie – Serena Williams merita cinci ani de suspendare.

“Cum poţi să-l suspenzi pe Năstase, îl cunoaştem e al nostru, şi bine şi rău, asta e. Dar cum poţi să-l suspenzi trei ani, fără să îl asculţi? Fără să iei în considerare cauza, peste 40 de greşeli ale omului din scaun. Îl suspenzi trei ani de zile şi pentru că a spus cafea cu lapte, nu ştie nimeni despre ce e vorba. Revenind, cum poţi să îi dai 17 mii amendă, când, probabil, oricine altcineva era suspendat cinci ani?”, a declarat Ion Ţiriac.

Ţiriac, atac frontal la Serena Williams! Țiriac privește
Ion Țiriac a sărit în apărarea prietenului Ilie Năstase

Ţiriac, atac frontal la Serena Williams!

Omul de afaceri este nemulțumit și de felul în care Serena și Venus Williams au evoluat în carieră. Dacă pe plan sportiv acestea au revoluționat tenisul, Țiriac crede că într-un alt aspect, cele două au eșuat lamentabil

“Fetele astea două, Venus şi Serena, când erau atâtica, au fost cele mai normale jucătoare, cele mai modeste. Mi-au jucat în Germania, ăla de la Hanovra de 250.000. «Mister Ţiriac, ce turneu, vai de mine ce mulţumite». (…) Însă omul se schimbă, după cum vedeţi”, a adăugat Ţiriac.

Ţiriac, atac frontal la Serena Williams! Țiriac și logoul Mercedes
Ion Țiriac le acuză pe surorile Williams de lipsă de modestie

US Open, finală cu scandal

Întreaga discuție a pornit după ultimul act disputat în acest an la US Open. Japoneza Naomi Osaka s-a impus în faţa Serenei Williams, dar partida a fost marcată de o dispută între fostul lider WTA şi arbitrul portughez Carlos Ramos. Americanca a primit un avertisment pentru coaching și nu a fost iertată nici în momentul în care a dat cu racheta de pământ. A fost momentul în care Williams a explodat și i-a transmis arbitrului de scaun că ea nu are nevoie să trişeze pentru a câştiga și că oricum nu o face pentru că este o mamă. Mai mult de atât, l-a acuzat pe oficial numindu-l  “hoţ” pentru că i-a furat un punct.

După o discuţie cu arbitrul și cu supervizorul turneului care s-a întins pe mai multe minute, Serena Williams a primit a treia penalizare, pentru abuz verbal, ceea ce a costat-o pe sportiva americană un game. Apoi, Comisiile au decis ca fostul lider mondial să primească și o amendă de 17.000 de euro.

16 este poziția pe care o ocupă Serena Williams în clasamentul WTA