Sporturi

Ţiriac promite un nou turneu feminin în România: “Va fi cu premii de 1 milion de euro”

01.02.2019 | 13:30
Tiriac promite un nou turneu feminin in Romania Va fi cu premii de 1 milion de euro

Ion Ţiriac promite că România va avea un nou turneu feminin după BRD Bucharest Open. Ion Ţiriac a precizat în cel mai recent interviu acordat că vrea să organizeze un turneu feminin în România. Omul de afaceri a declarat că a vorbit deja cu WTA pentru a putea orgnaiza cel mai mare turneu de tenis din istoria României. Țiriac şi-a propus să cumpere una dintre cele patru licențe disponibile și a menționat că prima ediție ar putea avea loc încă din 2020.

“Vreau să cumpăr anul asta un turneu de tenis. Dacă este un turneu indoor, se joacă la Cluj. Am vorbit cu Boc, are sală, are de toate. WTA face o nouă serie de turnee. Va fi cu premii de 1 milion de euro. Sunt 4 turnee, iar eu vreau să cumpăr unul dintre ele, care să fie la o dată bună”, a spus Ţiriac în direct la Antena 3. În acest moment, România are un singur turneu de tenis, BRD Bucharest Open, care oferă premii de aproximativ 250 de mii de dolari.

Ion Ţiriac a afirmat că România va avea un nou turneu feminin

De altfel, primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dezvăluit în luna septembrie a anului 2018 că a purtat deja câteva discuţii cu magnatul român, pe care l-a asigurat că Primăria oraşului se va ocupa în întregime de proiectul pe care Ţiriac intenţionează să-l pună pe picioare.

“Am discutat cu domnul Ţiriac şi mi-am arătat deschiderea pentru un asemenea demers şi să contribuim cu ceea ce putem. Primăria nu are cum să organizeze un asemenea turneu, dar o bună parte de infrastructură de profil o putem asigura. Avem Sala Polivalentă, dar mai există Sala ”Horia Demian”, baza de tenis Winners, mai este o sală a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, care poate fi folosită pentru antrenamente. Chiar şi Sala Polivalentă mai are o sală de antrenament. Rămâne ca astrele să se alinieze pentru aducerea unui asemenea turneu”, spunea la acea vreme Emil Boc.