Sporturi

Titanii! Gală cu 9 meciuri de box în Sala Giuleşti

Stan “Inimă de leu”, “Frumuşelul” Cristea, veteranul Ion Voica, fost adversar al greilor Tony Gregory şi Tomasz Adamek, călărăşeanul Bili Mustafa, neînvins la profesionişti, şi Gusti...
19.04.2017 | 16:38
Titanii Gala cu 9 meciuri de box in Sala Giulesti

Stan “Inimă de leu”, “Frumuşelul” Cristea, veteranul Ion Voica, fost adversar al greilor Tony Gregory şi Tomasz Adamek, călărăşeanul Bili Mustafa, neînvins la profesionişti, şi Gusti Robert, învingător în faţa craioveanului Sorin “Pantera” Tănasie în vara 2016, sunt vedetele galei “Titanii ringului”, programată pe 23 aprilie în sala Rapid.

Evenimentul este organizat de Marius Niţă, promotor şi preşedinte al Federaţiei Române de Savate. Ultimul eveniment de acest gen pus în scenă de Marius Niţă s-a consumat în noiembrie 2016 tot în sala Rapid şi s-a disputat cu casa închisă. “Boxul a fost întotdeauna un sport de mare tradiţie în România.

Părinţii, bunicii şi străbunicii noştri urmăreau cu nesaţ acest sport bărbătesc în care noi românii am avut performanţe notabile dar de care, din păcate, în ultimii ani s-a cam ales praful. Pentru că provin dintr-o familie cu tradiţie în sporturile de contact mi-am propus să încerc resuscitarea boxului profesionist din România.

În ultimii 5 ani, toate galele organizate de mine au avut în program meciuri de box iar evenimentul de pe 23 aprilie este alcătuit, în premieră, numai din partide de box. Încerc, pe cât posibil, să le ofer o pâine boxerilor profesionişti, astfel încât să se poată menţine în activitate şi să nu mai abandoneze acest sport atât de frumos”, spune promotorul Marius Niţă.

Gala “Titanii ringului”, alcatuită din 9 meciuri de box, va începe pe 23 aprilie la ora 19.00 şi va fi difuzată înregistrat de Tvr HD pe 28 aprilie.