News

Toate punctele militare de comandă din România, activate. Anunțul MapN

Ministerul Apărării din România a decis activarea tuturor punctelor militare de comandă din țară. Iată ce a mai comunicat instituția referitor la acest subiect.
24.02.2022 | 15:22
Toate punctele militare de comanda din Romania activate Anuntul MapN
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării de la noi din țară a transmis că toate punctele militare de comandă de pe teritoriul țării au fost activate.

Decizia Ministerului Apărării după declanșarea războiului: „Armata României a activat punctele militare de comandă”

Este vorba despre cele care au rol în monitorizarea situației actuale, având în vedere că Rusia a atacat Ucraina și a început, în mod oficial, un război în Europa.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceste puncte militare de comandă au și rol în coordonarea forțelor armate, dar și a mijloacelor prin care pot fi gestionate diverse situații, având în vedere contextul internațional în care ne aflăm.

„În contextul situației actuale, Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuții în monitorizarea situației și coordonarea forțelor și mijloacelor destinate situațiilor concrete care pot apărea”, a transmis MApN.

ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de Ministerul Apărării după ce a început războiul în Ucraina

Mai mult decât atât, într-un mesaj postat pe Facebook, Ministerul Apărării precizează că au fost luate toate măsurile pentru ca planurile de cooperare interinstituțională să fie respectate.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale a luat toate măsurile necesare de reacție, atât cele care revin în mod direct instituției, precum și cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului național de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituțională, elaborate din timp”, a mai transmis instituția, într-un anunț făcut pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Autoritățile le cer românilor să se informeze doar din surse oficiale

De asemenea, MApN a făcut un apel la români, tot prin intermediul rețelelor de socializare, prin care le cere acestora să se informeze doar din sursele oficiale în această perioadă, pentru că deja au apărut informații false cu privire la războiul din Ucraina.

„Vă adresăm rugămintea ca în această perioadă să vă informați din surse oficiale! Verificați informațiile care ajung la dumneavoastră din mai multe surse!
Pentru ca mesajul corect să ajungă la cât mai multe persoane distribuiți această postare”, mai precizează MApN.
Tot ca răspuns la situația din Ucraina, și NATO va lua măsuri suplimentare. Astfel, secretarul general al alianței a transmis că prezența militară va fi crescută în statele membre de pe flancul estic.„Vom crește și mai mult prezența noastră militară în țările din estul NATO”, a spus el.
Tags: