Life

Top 10 cele mai furate mașini din România. Dacia și Audi ocupă locuri surprinzătoare

Clasamentul celor 10 autoturisme furate cel mai des de pe teritoriul țării noastre. Pe ce poziție se află Dacia și Audi.
05.03.2023 | 21:11
Top 10 cele mai furate masini din Romania Dacia si Audi ocupa locuri surprinzatoare
Clasamentul celor 10 autoturisme furate cel mai des de pe teritoriul țării noastre. Pe ce poziție se află Dacia și Audi. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Top 10 cele mai furate mașini din România, după cum arată datele furnizate de Poliția Română. Dacia, marca construită la fabricile din Mioveni și Audi din landul Bavaria ocupă locuri de-a dreptul surprinzătoare.

Clasamentul celor 10 autoturisme furate cel mai des de pe teritoriul țării noastre. Pe ce poziție se află Dacia și Audi

Furtul de autoturisme este o infracțiune foarte întâlnită în țara noastră, în 2022 fiind declarate dispărute 440 de mașini. Din fericire, numărul este în scădere față de anul anterior și de 2019 când au fost raportate 1.993 astfel de cazuri, scrie 1asig.ro.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au făcut un clasament al celor mai ”populare” autohevicule furate de hoții din România. Din top 10 nu lipsește Dacia, marca care devine din ce în ce mai căutată în ultima perioadă în rândul posesorilor.

Prima poziție din top 10 este ocupată de mașina românească de la Mioveni. Potrivit datelor de la Poliția Română, în 2022 au fost furate 44 de astfel de autoturisme, printre modele fiind Dacia Dokker, Dacia Lodgy sau modele mai vechi – Dacia 1310, Dacia 1410 și Dacia Super Nova.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe exemplare sustrase de hoți au fost Dacia Logan, urmate de Duster și Sandero. Locul doi a fost ocupat de BMW, proprietarii declarând furate 42 de astfel de mașini străine. BMW X5 și BMW X6 au fost cele mai căutate.

Poziția a treia din clasament este ocupată de brandul german Volkswagen. Hoții au furat 40 de unități, printre modele aflându-se Golf și Passat, dar și mașini mai rare cum ar fi Golf 1 sau Bora. Dintre modelele noi lansate a fost furat un exemplar T-Cross.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe locul 4 s-a clasat Audi, polițiștii precizând că au dispărut 21 de mașini, majoritatea A4 și A6. Audi A8 sau SUV-urile Q8 și Q5 nu au fost trecute cu vederea de infractori în cele 12 luni ale anului anterior.

De la Ford au fost sustrase de hoți 21 de autoturisme, ceea ce înseamnă că este pe locul 5. Mai exact, modelele Ford Kuga, Fiesta, Focus, cât și un exemplar Ford Puma au fost printre cele mai ”căutate” de infractori.

ADVERTISEMENT

Topul celor mai ”populare” mașini furate în 2022

Locul 6 este ocupat de Mercedes. 20 de unități au fost furate din parcările din România în 2022, majoritatea SUV-uri. Mercedes Clasa A a fost cel mai ”popular” model al unuia dintre cei mai mari producători de vehicule de lux la nivel mondial.

Poziția cu numărul 7 aparține firmei Opel. Au fost furate 15 mașini, Astra fiind modelul cel mai căutat al mărcii germane. Pe 8 se află Fiat cu 10 mașini, hoții preferând autoturismele fabricate anii 2001 – 2008.

De asemenea, poziția 9 a fost ocupată în 2022 de Daewoo cu 7 mașini furate, printre cele sustrase figurând Daewoo Matiz și Daewoo Tico. Pe locul 10 se află Toyota cu 6 mașini furate, hoții preferând modelul Avensis.

ADVERTISEMENT