News

Tragedie în județul Vaslui. Un adolescent de 16 ani s-a înecat într-un lac

Un adolescent de 16 ani a murit miercuri după ce a sărit în lacul din localitatea Moreni (comuna Deleni, județul Vaslui). După ce a intrat în apă, el nu a mai revenit la suprafață.
12.05.2022 | 00:15
Tragedie in judetul Vaslui Un adolescent de 16 ani sa inecat intrun lac
lac - foto: pixahive.com
ADVERTISEMENT

Conform unor informații din presa locală, adolescentul de 16 ani era din judeţul Iaşi și ar fi mers la scăldat alături de un prieten.

Un bărbat a fost cel care a sunat la 112

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Podul Înalt al judeţului Vaslui au fost sesizaţi prin apel la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112, de către un cetăţean care afirma că a văzut un tânăr în vârstă de aproximativ 16 ani care a intrat în apa unui lac din localitatea Moreni, comuna Deleni şi nu a mai ieşit la suprafaţă”, a transmis un reprezentant al ISU Vaslui.

ADVERTISEMENT

Mai departe, a urmat o amplă operațiune de căutare a băiatului. Spre seară, trupul său a fost scos din apă. Adolescentul nu mai prezenta semne vitale.

Sursa citată a transmis că la intervenţie au participat 12 pompieri militari, care s-au deplasat cu două autospeciale, două bărci pneumatice şi o ambulanţă SMURD tip C1 (TIM).

ADVERTISEMENT

Având în vedere modul în care s-a întâmplat această tragedie, autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii acestui eveniment.

Adolescentul în vârstă de 16 ani care s-a aruncat in barajul de la Moreni a fost găsit decedat. Medicii nu au mai efectuat manevre de resuscitare. Băiatul venise la baraj cu un prieten din satul Costești, iar potrivit martorilor, s-a aruncat în apa de pe mal”, au notat jurnaliștii de la stiriest.ro.

ADVERTISEMENT

Atenție la zonele în care vă scăldați

Altfel, reprezentanții ISU au transmis câteva recomandări pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața cetățenilor. ”Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul. Evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile sunt nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

Frecventați numai locurile special amenajate pentru înot şi respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. Evitați scăldatul solitar, fără a avea persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare.

ADVERTISEMENT

Nu realizați acte de teribilism prin plonjare de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții. Nu intrați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.”

ADVERTISEMENT
Tags: