Sport

Argentinianul Federico Aramburu, medaliat cu bronz la Mondialul de rugby din 2007, a fost împușcat mortal la Paris. Principalul suspect, arestat în Ungaria

Fostul internațional argentinian de rugby Federico Martin Aramburu a fost ucis în dimineața zilei de sâmbătă la Paris. El a fost împușcat de doi indivizi la ieșirea dintr-un bar de noapte.
23.03.2022 | 16:45
Argentinianul Federico Aramburu medaliat cu bronz la Mondialul de rugby din 2007 a fost impuscat mortal la Paris Principalul suspect arestat in Ungaria
ADVERTISEMENT
23-03-2022
15:03

Toți suspecții în acest caz de crimă au fost reținuți

Principalul suspect în cazul uciderii fostului rugbyst argentinian Federico Martin Aramburu a fost arestat, în noaptea de marţi spre miercuri, în Ungaria.

Conform L’Equipe, tânărul de 27 de ani, fost militar şi membru al mişcării de extremă dreapta GUD (Grupul Apărării Unite), este bănuit că l-ar fi împuşcat pe fostul rugbyst, care a murit pe loc.

Loik Le Priol, reţinut în Ungaria, în apropiere de graniţa cu Ucraina, urma să se prezinte în iunie în faţa justiţiei într-un alt caz, pentru ”violenţă agravată” împotriva unui membru al GUD.

Al treilea suspect în uciderea lui Federico Martin Aramburu, un alt membru al mişcării de extremă dreapta GUD, a fost arestat, miercuri, în Sarthe.

23-03-2022
09:49

Loik Le Priol este cel care l-a împușcat mortal pe Federico Aramburu

Anchetatorii francezi care cercetează uciderea Argentinianul Federico Aramburu, medaliat cu bronz la Mondialul de rugby din 2007, l-au identificat pe cel care a tras cu pistolul, notează argentina.as.com.

Este vorba de Loik Le Priol, un cunoscut fost membru al așa-numitului Grup de Apărare a Uniunii (GUD), extremă dreaptă, dizolvat în 2017.

Forțele de ordine îl caută pe respectiv și pe al doilea suspect, aflat și el în mașină în momentul incidentului.

Femeia care se afla la volanul mașinii din care s-au tras focurile de armă a fost arestată preventiv pentru „complicitate la crimă”.

21-03-2022
16:51

O femeie, reținută în cazul asasinării lui Aramburu

O femeie a fost reţinută în ancheta privind asasinarea fostului internaţional argentinian de rugby Federico Aramburu.

Conform L’Equipe, femeia, o tânără de 24 de ani, este bănuită că ar fi participat la uciderea fostului jucător. Ea a fost interogată şi reţinută sâmbătă, fiind în arest şi luni.

Femeia ar fi condus maşina în momentul în care alţi doi suspecţi l-au împuşcat pe fostul rugbyst pe un bulevard din arondismentul 6, în jurul orei şase dimineaţa. Ceilalţi doi indivizi sunt căutați încă de poliție.

Lumea rugby-ului este în stare de șoc după ce fostul internațional argentinian Federico Martin Aramburu a fost asasinat în dimineața zilei de sâmbătă la Paris. Tragicul incident a pornit de la o altercație la ieșirea dintr-un bar de noapte din cartierul Mabillon, din arondismentul 6 al capitalei Franței.

Trei împușcături i-au fost fatale

Încăierarea, în care au fost implicați patru bărbați, printre care se număra și Aramburu, însoțit de un prieten, a fost oprită, iar protagniștii, separați.

ADVERTISEMENT

Dar la scurt timp după ce a părăsit localul, îndreptându-se spre hotelul său, situat la doar 200 de metri distanță, argentinianul a fost atacat de doi indivizi într-o mașină de teren, care au deschis focuri de armă cu un pistol automat, iar cele trei împușcături i-au fost fatale. Poliția a deschis o anchetă pentru asasinat, iar unul dintre cei care au tras în Aramburu a fost identificat.

În vârstă de 42 de ani, Federico Aramburu urma să asiste în această seară la meciul de rugby dintre Franța și Anglia de pe Stade de France, iar luni, urma să plece în Argentina. Tatăl a trei băieți, Aramburu era stabilit de mai mulți ani în Țara Bascilor, unde a jucat la Biarritz, alături de care a cucerit două titluri de campion al Franței, în 2005 și 2006 și fost finalist al Cupei Europei, în 2006.

ADVERTISEMENT

Aramburu a fost dublu campion al Franței și a câștigat medalia de bronz la Mondialul din 2007

Ulterior, el a mai jucat în Franța la Perpignan și Dax, apoi în Scoția, la Glasgow Warriors, înainte de a se retrage la Club Atletico San Isidro, în Argentina, în 2012.

Federico Aramburu a făcut parte din cea mai glorioasă generație a rugby-ului argentinian, medaliată cu bronz la Cupa Mondială din Franța, din 2007.

ADVERTISEMENT

În total, Aramburu a evoluat de 22 de ori în naționala “pumelor”, pentru care a marcat opt eseuri, dintre care unul la Mondialul francez, în meciul cu reprezentativa “cocoșilor galici”.

Ce mesaj a transmis primul său club din Franța

“Am aflat de moartea lui Federico Martin Aramburu în circumstanțe tragice. Întregul club Biarritz Olympique adresează cele mai sincere condoleanțe familiei și apropiaților și îi asigură de susținere totală”, a fost mesajul postat pe Twitter de cei de la Biarritz la scurt timp după aflarea cumplitei vești.

ADVERTISEMENT

“Nu suntem pregătiți să primim acest gen de știri. Am pierdut un frate de joc, un prieten”, a spus și fostul internațional francez Dimitri Iașvili despre Aramburu, în memoria căruia va fi ținut un moment de reculegere înaintea meciului dintre Franța și Anglia de pe Stade de France.

ADVERTISEMENT
Tags: