News

Tragedie în SUA! Un tânăr a fost ucis de rechin în timp ce făcea surfing

10.05.2020 | 15:47
Tragedie in SUA Un tanar a fost ucis de rechin in timp ce facea surfing
ADVERTISEMENT

Un tânăr de doar 26 de ani din California, Statele Unite ale Americii, s-a stins din viață sâmbătă, în jurul orei 13:00, după ce a fost atacat de un rechin în timp ce făcea surfing. Potrivit autorităților, tragedia s-a petrecut la circa un kilometru şi jumătate de plaja Manresa State Beach, zonă cunoscută şi sub numele de Sand Dollar Beach.

A fost atacat de rechin în timp ce făcea surfering. Nu s-a mai putut face nimic pentru el

În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția mai multe echipaje medicale, însă era deja prea târziu. În ciuda eforturilor de a-i salva viața, acestea au fost nevoite să constate decesul.

Zona va rămâne închisă pe o distanţă de o milă (1,6 kilometri) la nord şi la sud de locul atacului timp de cel puţin cinci zile, în conformitate cu protocolul parcurilor naţionale.

Potrivit celui mai recent ordin de sănătate publică din Santa Cruz, plajele sunt închise între orele 11:00 şi 17:00, însă este permisă traversarea lor pentru practicarea unor sporturi precum înot, caiac-canoe sau, în cazul de față, surfing, cu condiția să respecte distanțarea fizică recomandată. O anchetă urmează să stabilească atât specia rechinului, cât și împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Plajele din Florida s-au redeschis în urma relaxării restricțiilor

În plină epidemie de coronavirus, plajele din Jacksonville, Florida, au fost redeschise, spre bucuria americanilor, care nu au mai putut rezista tentației de a le lua cu asalt. Zeci de oameni au așteptat nerăbdători ca poliția să ridice bariera pentru a înnota, pescui, alerga și a face toate celelalte activități de care le era atât de dor.

Activităţile de grup sunt în continuare interzise, în vreme ce parcurile au fost redeschise cu program normal de vizită, cu condiția ca adunările locale să se limiteze la un număr de 50 de persoane. În timp ce mulți au primit redeschiderea plajelor mai devreme ca pe o eliberare, au existat și voci critice la adresa acestei măsuri.

Medicul Deborah Birx, coordonatoarea Comisiei anti-COVID, la Casa Albă, a declarat că o astfel de decizie nu este tocmai oportună, având în vedere că numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să crească pe zi ce trece.

Totodată, potrivit specialistului, „oamenii ar trebui să se aștepte ca măsurile de distanțare fizică să continue și în lunile de vară”. În New York, guvernatorul Andrew Cuomo susține respectarea restricțiilor, însă a adăugat că nimeni nu se poate aștepta ca oamenii să rămână în casă pe toată perioada sezonului estival.

Avem nevoie de activități estivale în statul New York. Nu le poți spune oamenilor dintr-un mediu urban aglomerat, în cursul lunilor de vară, că nu ai nimic pentru ei și să rămână în apartamentele lor împreună cu copiii”, a reacționat oficialul.

Tags: