News

SUA a depășit pragul de 1.000.000 de cazuri de coronavirus. Numărul morților este peste cel din războiul din Vietnam

29.04.2020 | 08:24
SUA a depasit pragul de 1000000 de cazuri de coronavirus Numarul mortilor este peste cel din razboiul din Vietnam
ADVERTISEMENT

SUA este de departe cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, iar ultimul raport al Universității John Hopkins arată că s-a depășit pragul de 1.000.000 de cazuri.

SUA a depășit pragul de 1.000.000 de cazuri de coronavirus

Conform The Telegraph, SUA este prima țară din lume care depășește 1.000.000 de cazuri de coronavirus, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din numărul îmbolnăvirilor de pe glob.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei și până în acest moment, în SUA au fost raportate 1.010.717 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, în timp ce totalul pe întreg mapamondul este de 3.083.467.

Numărul deceselor înregistrate de americani la trei luni de la depistarea primul caz este de 58.365 și a depășit cu 145 totalul americanilor uciși în războiul din Vietnam, în perioada 1955-1975.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință americani, plan pentru combaterea coronavirusului

Aproximativ 30% din cazurile din Statele Unite se înregistrează în statul New York, principalul focar de COVID-19, urmat de New Jersey, Massachusetts, California și Pennsylvania.

Președintele Donald Trump a propus injectarea de dezinfectant și iradierea corpurilor pacienţilor cu raze ultraviolete ca tratament împotriva coronavirusului, dar comunitatea medicală a criticat această decizie și a avertizat că ideea ar putea avea rezultate fatale.

ADVERTISEMENT

Un grup select de americani, format din oameni de știință și miliardari, au întocmit un plan de luptă împotriva coronavirusului. Aceștia au trimis la Casa Albă un document de 17 pagini în care au expus soluțiile pentru trecerea crizei provocate de pandemie.

Președintele american Donald Trump a semnat un act care va permite relocarea a aproape 500 de miliarde de dolari spre firmele mici, în plină criză financiară cauzată de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Maatje Benassi, cadru militar în rezervă în armata SUA și mamă a doi copii, este femeia acuzată pe nedrept că ar fi “pacientul zero”, responsabilă de declanșarea pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT