News

Tragedie la Tecuci, județul Galați. Un muncitor a murit iar altul este în stare gravă după ce au coborât într-un canal. Ce s-a întâmplat

A avut loc o tragedie la Tecuci, în județul Galați. Un muncitor a murit, iar altul este în stare gravă după ce au coborât într-un canal. FANATIK vă spune ce s-a întâmplat
02.08.2021 | 15:51
Tragedie la Tecuci judetul Galati Un muncitor a murit iar altul este in stare grava dupa ce au coborat intrun canal Ce sa intamplat
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de luni, la intrarea în oraș. Cei doi oameni erau angajați ai companiei de apă și canalizare.

Inițial, s-a crezut că cei doi s-ar fi electrocutat. Ulterior, reprezentanții ISU Galați au transmis că este vorba despre o intoxicație.

ADVERTISEMENT

Tragedie la Tecuci, județul Galați. Un muncitor a murit iar altul este în stare gravă după ce au coborât într-un canal. Ce s-a întâmplat

Cei doi bărbați au coborât în canal pentru a curăța un grătar. Întârziau în a reveni la suprafață și, din acest motiv, unul dintre colegii rămași afară a decis să meargă după ei.

Cel de al treilea muncitor a simțit un miros puternic și a început să i se facă rău. Din fericire, acesta a reușit să ajungă la ieșire și să dea alarma.

ADVERTISEMENT

Echipajele de salvare au fost chemate de colegii celor doi. „S-au deplasat o autospecială, echipajul SMURD tip B de la Secția de Pompieri Tecuci, elicopterul SMURD și un echipaj SAJ. Intervine și un echipaj Electrica pentru înlăturarea oricărui pericol”.

„Prima victimă a fost extrasă și resuscitată din stop cardio-respirator. Se procedează la extragerea celeilalte”, a transmis ISU Galați.

ADVERTISEMENT

Elicopterul este la fața locului și, după extragerea celei de-a doua victime, se va decide evacuarea către unități spitalicești, funcție de decizia medicului de la fața locului,” a adăugat.

Unul dintre bărbați a fost declarat decedat

Primul scos la suprafață a fost un bărbat de 51 de ani. Acesta era inconștient și a fost resuscitat minute în șir de către personalul medical deplasat la fața locului.

ADVERTISEMENT

După ce a fost stabilizat, omul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Urgență din Galați. Ulterior, salvatorii l-au scos și pe colegul acestuia. Muncitorul de 43 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.

Potivit informațiilor transmise, cei doi muncitori s-ar fi intoxicat cu gaze reziduale. Nu se știe dacă aceștia purtau echipament de protecție.

„În cauză a fost deschisă o anchetă, iar reprezentanții companiei, inspectorii ITM și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci vor stabili circumstanțele în care a avut loc evenimentul,” a mai transmis sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: