Fotbal international

Video. S-au stabilit grupele la CM 2018! Care e meciul de deschidere

Palatul de Stat Kremlin din Moscova a fost scena celui mai aşteptat moment de dinaintea Cupei Mondiale de anul viitor, tragerea la sorţi a grupelor.
01.12.2017 | 11:00
Video Sau stabilit grupele la CM 2018 Care e meciul de deschidere

UPDATE, ora 16:56. S-au stabilit cele 8 grupe de la CM 2018, iar meciul de deschidere este cel dintre Rusia şi Arabia Saudită, care va avea loc pe 14 iunie, de la ora 17:00, ora României, la Moscova pe stadionul Luznicki. 

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran 

Grupa C: Franţa, Australia, Peru, Danemarca 

Grupa D: Argentina, Islanda, Croaţia, Nigeria 

Grupa E: Brazil, Elveţia, Costa Rica, Serbia 

Grupa F: Germania, Mexic , Suedia, Coreea de Sud 

Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia 

Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia 


UPDATE, ora 17:30. A început tragerea la sorţi 

UPDATE, ora 17:25. Diego Maradona, Laurent Blanc, Cafu, Carles Puyol şi Fabio Cannavaro vor efectua tragerea la sorţi, care va începe în câteva minute.   VEZI AICI ONLINE TRAGEREA LA SORŢI.

UPDATE, ora 17:02. Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, şi Giani Infantino, preşedintele FIFA, susţin discursuri de bun venit. 

“Avem cele mai bune echipe de pe planetă care aşteaptă tragerea la sorţi şi programul. Va fi o competiţie extraordinară. Vom avea meciuri în 11 oraşe de-a lungul şi de-a latul Federaţiei Ruse şi ştim cum să ne întânpinăm prietenii de pe toate meriadianele. Vom avea o competiţie extraordinară pentru că cele mai bune echipe de pe planetă se vor lupta pentru trofeul suprem. Vreau să urez succes tutoror echipelor şi să-i asigur pe toţi suporterii care vor fi bine primiţi”, a declarat Vladimir Putin.

UPDATE, ora 17:00. A început ceremonia tragerii la sorţi pentru CM 2018. 


Cu mai bine de şase luni înaintea începerii carnavalului, microbiştii din întreaga lume vor privi cu emoţie evenimentul care se va organiza în aceeaşi zi în care România sărbătoreşte 99 de ani de la Marea Unire. VEZI AICI ONLINE TRAGEREA LA SORŢI.

Urnele pentru tragerea la sorţi au fost organizate în funcţie de clasamentul FIFA din luna octombrie. Ca de obicei, surprize au fost consemnate şi de această dată. Spania sau Anglia nu au ajuns în urna capilor de serie, ibericii având ghinionul ca în prima urnă să fie Rusia, ţară gazdă, aflată abia pe locul 65, cel mai de jos în ierarhia FIFA dintre participantele la turneul final.

Ceremonia tragerii la sorţi va fi prezentată de Lineker

Componenţa celor patru urne valorice este următoarea: Urna 1: Rusia (locul 65 FIFA), Germania (1), Brazilia (2), Portugalia (3), Argentina (4), Belgia (5), Polonia (6), Franţa (7); Urna 2: Spania (8), Peru (10), Elveţia (11), Anglia (12), Columbia (13), Mexic (16), Uruguay (17), Croaţia (18); Urna 3: Danemarca (19), Islanda (21), Costa Rica (22), Suedia (25), Tunisia (28), Egipt (30), Senegal (32), Iran (34); Urna 4: Serbia (38), Nigeria (41), Australia (43), Japonia (44), Maroc (48), Panama (49), Coreea de Sud (62), Arabia Saudită (63).

Una dintre regulile tragerii la sorţi este aceea că două echipe naţionale din aceeaşi confederaţie nu se pot întâlni, singura excepţie o fac selecţionatele din UEFA. Maxim două echipe naţionale europene se pot duela în aceeaşi grupă.

Casa de pariuri Betano vă oferă posibilitatea de a paria pe viitoarele adversare ale capilor de serie la tragerea la sorţi a CM 2018.

De asemenea, Betano are o secţiune în care puteţi paria pe câştigătoare a Cupei Mondiale din 2018.

FIFA l-a ales pe fostul atacant englez Gary Lineker să prezinte ceremonia tragerii la sorţi, alături de realizatoarea de televiziune Maria Komandnaia. Invitaţi speciali vor fi Laurent Blanc, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Maradona, Carles Puyol, Gordon Banks, Diego Forlan şi Nikita Simonian.

VEZI LIVE desfăşurarea tragerii la sorţi aici 

Turneul final al Cupei Mondiale se va disputa în perioada 14 iunie – 15 iulie 2018, în 11 oraşe din Rusia.

Tags: