News

Traian Băsescu, adept al revenirii la starea de urgență: ”Președintele ar trebui să dea un decret și am închis subiectul”

15.06.2020 | 11:44
Traian Basescu adept al revenirii la starea de urgenta Presedintele ar trebui sa dea un decret si am inchis subiectul
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că în România s-a renunțat mult prea repede la starea de urgență. În condițiile în care mulți nu sunt de acord nici cu starea de alertă, fostul șef al statului face o declarație radicală.

Acesta este de părere că în țara noastră ar fi trebuit menținută starea de urgență până la 15 iulie, iar în cadrul ei trebuiau introduse măsuri de relaxare aferente evoluției gravității pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Totodată, Traian Băsescu consideră că președintele Klaus Iohannis ar trebui să dea un decret ”ca să-i liniștească pe toți”: decretul de revenire la starea de urgență.

Traian Băsescu vrea revenirea la starea urgență în România: ”Președintele ar trebui să dea un decret”

”Cred că ne jucăm cu focul. Am văzut noile condiții ale stării de alertă. Cred că sunt insuficiente față de riscul major care se prefigurează”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la Digi24.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Băsescu a adus și câteva argumente: ”În Beijing este carantină, ceea ce înseamnă că în China a pornit al doilea val de îmbolnăviri.

Centrul de Cercetări în domeniul Sănătății din SUA a avertizat, de asemenea, asupra riscului pornirii celui de-al doilea val. Iar la noi, constatăm o creștere a îmbolnăvirilor în ultima săptămână. Înseamnă că virusul e cu noi”, spune fostul președinte.

ADVERTISEMENT

Băsescu, săgeți către Opoziție

În ieșirea sa publică de duminică, Traian Băsescu nu a ezitat să atace Opoziția, cea care nu ar vota noua starea de alertă dorită de Guvern și președinție.

Mă tem că populismul a lăsat din starea de alertă doar un surogat care nu mai servește nimănui. Oamenii politici trebuie să ia decizii fără să stea cu ochii pe sondaje. Pe vreme bună și un prost poate fi om politic, vorba președintelui.

ADVERTISEMENT

Marea problemă e dacă ești om politic în vremuri grele, când trebuie să iei decizii dificile, care nu plac populației. Cred că ne-am grăbit”, a declarat Traian Băsescu la sursa citată.

Fostul șef de la Cotroceni mai spune că dacă ar mai fi fost la conducerea țării nu ar fi renunțat la starea de urgență până la 15 iulie, iar dacă erau de făcut relaxări le-ar fi făcut în cadrul stării de urgență. ”Nu amețita de stare de alertă, care nu e nici în Constituție”, a adăugat actualul europarlamentar PMP.

ADVERTISEMENT