News

Traian Băsescu spune adevărul despre operațiunea “Sparanghelul”. “Premierul şi preşedintele sunt ridicoli că spun că nu au ştiut”

25.04.2020 | 21:50
Traian Basescu spune adevarul despre operatiunea Sparanghelul Premierul si presedintele sunt ridicoli ca spun ca nu au stiut
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu, europarlamentar PMP, a vorbit despre operațiunea “Sparanghelul” și spune că Guvernul român trebuie să îi ajute pe românii care au acuzat mai multe abuzuri din partea fermierilor din Germania.

Traian Băsescu vorbește despre operațiunea “Sparanghelul”

Traian Băsescu, fostul președinte al României și europarlamentar PMP, a vorbit la România TV despre românii plecați la munca sezonieră în Germania și spune că Guvernul ar trebui să vină în sprijinul acelora care au acuzat abuzuri din partea fermierilor germani.

ADVERTISEMENT

“De la doi în sus aş trimite avion după ei. Pentru că şi-au bătut joc de ei fermierii germani, i-aş aduce acasă. Asta face un stat care îşi respectă cetăţenii. Dacă vor să fie slavi, e treaba lor.

Doamna Merkel nu are de ce să se supere. Fiecare ţară trebuie să-şi protejeze cetăţenii”, a spus Traian Băsescu la România TV.

ADVERTISEMENT

Fostul preşedinte este de părere că operaţinea “Sparanghelul” a fost “cunoscută la cel mai înalt nivel”, întrucât autobuzele care au transportat mii de români către aeroporturi ori spre Germania nu ar fi putut circula în mod normal pe drumurile naţionale, atâta timp cât pe teritoriul țării noastre este decretatată starea de urgenţă.

Fostul președinte spune că autoritățile au fost la curent cu plecarea muncitorilor

“A fost o operaţiune cunoscută la cel mai înalt nivel. Când îi vezi că n-am ştiut… Să ajungi să minţi în halul ăsta. Cine îi crede? Au trecut 1.800 de oameni. 36 de autobuze. Cum au trecut de la Suceava la Timişoara un şir de autobuze?

ADVERTISEMENT

A fost o operaţiune ordonată de sus, iar premierul şi preşedintele sunt ridicoli că spun că nu au ştiut”, a mai spus Traian Băsescu la postul de televiziune amintit mai sus.