Trăim PERICULOS! Putem PIERDE CALIFICAREA în Ungaria! Vezi toate CALCULELE pentru EURO 2016

România a remizat în Irlanda de Nord şi rămîne pe primul loc în grupa F a preliminariilor pentru Euro 2016. Chiar dacă tricolorii sînt lideri, rezultatele din această etapă a preliminariilor...
14.06.2015 | 14:10
Traim PERICULOS Putem PIERDE CALIFICAREA in Ungaria Vezi toate CALCULELE pentru EURO 2016

România a remizat în Irlanda de Nord şi rămîne pe primul loc în grupa F a preliminariilor pentru Euro 2016. Chiar dacă tricolorii sînt lideri, rezultatele din această etapă a preliminariilor nu ne avantajează neapărat. Ungaria a cîştigat cu 1-0 în Finlanda şi comprimă clasamentul la vîrf în grupa F. 

Astfel, tricolorii au prima şansă la calificarea la Euro avînd un program mai uşor decît Irlanda de Nord şi Ungaria pînă la finalul preliminariilor, cele 3 echipe avînd, practic, asigurate primele 3 poziţii în clasamentul grupei. Meciul cu Ungaria se va dovedi crucial pentru un program liniştit în finalul preliminariilor.

VEZI VIDEO REZUMAT AL MECIURILOR INS. FEROE – GRECIA 2-1 ŞI FINLANDA – UNGARIA 0-1! 

Infern la Budapesta

România are un meci de foc în Ungaria în următoarea etapă, înfruntare pe care nu are nevoie să o piardă. Cu un punct, România rămâne pe unul din primele două locuri din clasament, cu 3 etape înainte de final şi ar ţine Ungaria la o distanţă de 3 puncte. Tricolorii ar fi avantajaţi de o remiză cu goluri, pentru că principalul criteriu de departajare sînt rezultatele directe şi la Bucureşti a fost 1-1 în tur.

În cazul în care tricolorii cîştigă la Budapesta îşi asigură în mare proporţie calificarea la Euro pentru că vor avea 6 puncte avans faţă de Ungaria şi avantajul meciurilor directe cu 3 etape înainte de final.

Program avantajos

Tricolorii au un program mai avantajos decît contracandidatele. După meciul din Ungaria, tricolorii joacă acasă cu Grecia şi cu Finlanda şi va evolua în deplasare cu Feroe în ultima etapă.

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI IRLANDA DE NORD – ROM NIA 0-0

În cazul unui egal cu Ungaria, România mai are nevoie de 6 puncte pentru a se califica. Un obiectiv realizabil avînd în vedere meciurile pe care le avem de jucat. Maghiarii pot ieşi din cursa pentru primele două locuri după meciul direct din Irlanda de Nord, în cazul unei înfrîngeri.

Ungurii au cel mai dificil program, urmînd a întîlni România (acasă), Irlanda de Nord (deplasare), Insulele Feroe (acasă) şi cu Grecia (deplasare).

Grecia arbitrează grupa

Grecia a pierdut din nou cu Insulele Feroe şi a ieşit definitiv din calculele calificării la Euro 2016. Elenii sînt ultimii în clasament cu 2 puncte, însă vor arbitra lupta pentru calificarea la Euro.

VEZI AICI VIDEO HATTRICK-URILE LUI RONALDO ŞI LEWANDOWSKI 

Echipa lui Makarian mai are de jucat cu toate cele 3 echipe din frunte, avantajul României fiind faptul că joacă pe teren propriu. Dacă va rămîne pe ultimul loc, rezultatele echipei pentru locul 3 împotriva Greciei vor fi şterse.

E important pentru că se califică şi cea mai bine clasată echipă de pe locul 3. Şi în calculul acesta se elimină rezultatele cu cea mai slabă clasată.

Cum ne calificăm?

Cum se califică România:

+ victorie în Ungaria + victorie cu Grecia. Tricolorii acumulează 20 de puncte şi nu au cum să rateze unul din primele două locuri pentru că indiferent dacă Ungaria cîştigă toate cele 3 meciuri, România rămîne pe locul 2 la meciurile directe, chiar dacă pierde tot.

+ egal cu Ungaria, plus 6 puncte obţinute împotriva Greciei, Finlandei sau cu Ins. Feroe. România se califică automat cu 21 de puncte.

+înfrîngere în Ungaria, plus 9 puncte în ultimele 3 etape. O înfrîngere în Ungaria pune presiune pe tricolori care sînt nevoiţi să cîştige cele 3 meciuri pentru a nu depinde de celelalte rezulate.

+ înfrîngere cu Ungaria, plus 7 puncte în ultimele 3 meciuri În cazul în care Ungaria pierde 3 puncte în ultimele 3 meciuri sau Irlanda de Nord pierde 4 puncte în ultimele 4 meciuri

+înfrîngere cu Ungaria, plus 6 puncte în ultimele 3 etape dacă Ungaria pierde 4 puncte în ultimele 3 meciuri sau Irlanda de Nord pierde 5 puncte în 4 meciuri

+înfrîngere cu Ungaria, plus 5 puncte în ultimele 3 meciuri dacă Ungaria pierde 5 puncte în ultimele 3M sau Irlanda de Nord pierde 6 puncte în ultimele 4 meciuri

Aşadar, chiar şi într-un scenariu de coşmar în Ungaria, avem şanse bune să ne calificăm. România trebuie să bată Finlanda şi Feroe, meciuri pe care le are la îndemînă. Trebuie luat în considerare că în meciul dintre Irlanda de Nord şi Ungaria se pierd puncte, indiferent de tabără.

Joker pe locul 3 

Cea mai bună echipă de pe locul 3 se califică direct la Euro 2016 şi evită barajul. În acest moment, Ungaria este cea mai bine clasată echipă de pe locul 3. În acest calcul se elimină meciurile cu ultima clasată. Clasamentul locurilor 3 în acest moment:

hunnn

 * În cazul în care există mai multe echipe cu număr egal de puncte se aplică criteriile de departajare: 1. golaverajul, 2. golurile marcate, 3. golurile marcate în deplasare, 4. clasamentul fair play, 5. coeficientul UEFA