Sport

Transferul lui Ioniţă la Craiova a căzut! Anunţ ferm făcut de Iuliu Mureşan

06.08.2018 | 16:42
Transferul lui Ionita la Craiova a cazut Anunt ferm facut de Iuliu Muresan

Transferul lui Ioniţă la Craiova a căzut! Nici vorbă ca mijlocaşul să ajungă în Bănie – spune şeful ardelenilor, Iuliu Mureşan care a blocat încă din începuturi orice fel de tentativă a jucătorului de a schimba echipa. Ioniţă a venit la CFR Cluj în acest an după o perioadă de patru ani petrecută la Astra Giurgiu. 83 de partide a disputat mijlocaşul de 23 de ani în tricoul fostei campioane pentru care a marcat de 17 ori. Trecerea în Gruia nu a mai adus cifre bune pentru Ioniţă care s-a trezit rezervă.

Pus la zid că nu se află în cea mai bună formă, Alexandru Ioniţă a dat primele semne ofensive în victoria clujenilor împotriva Concordiei Chiajna, scor 2-1. Ioniță a jucat încă din primul minut și a avut o evoluție apreciată de conducerea CFR-ului.

Transferul lui Ioniţă la Craiova a căzut!

CFR Cluj își dorea un alt jucător pe postul lui Ioniță, dar mijlocașul i-a făcut pe șefi să se răzgândească

Ioniţă nu a fost pedepsit pentru declaraţii, la Malmo. E un jucător talentat, care mie îmi place tare mult. I-am dat multă încredere şi l-am încurajat, sper să-şi dea drumul la joc. Nu se pune problema să-l dăm la Craiova. E un jucător de care avem nevoie şi ar fi păcat să-l dăm la alţiiLa început, Toni ne-a spus că ne trebuie un mijlocaş ofensiv, dar se pare că nu mai e o prioritate, pentru că avem un astfel de jucător în lot. De exemplu, Ioniţă a jucat foarte bine în ultima partidă“, a declarat Iuliu Mureşan pentru o televiziune de sport.

A fost o adevărată telenovelă la Cluj acolo unde Ioniță a dezvăluit că orice fotbalist şi-ar dori să joace la CS Universitatea Craiova, toate acestea datorită atmosferei de pe “Ion Oblemenco”. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a susținut atunci că echipa patronată de Mihai Rotaru îi aduce aminte de Rapid Bucureşti, echipă la care a debutat în Liga 1 Betano.

Alex Ioniţă, răspuns la oferta Craiovei

“Încă nu ştiu nimic legat de această trecere. Am înţeles de interesul dânşilor, a fost vorba şi în iarnă să merg acolo, dar nu depinde doar de mine. Eu trebuie să-mi fac treaba cât mai bine, iar orice ofertă va veni bună pentru club şi pentru mine, voi fi dispus. Au un public foarte frumos, cine nu şi-ar dori să joace acolo? Iubesc să joc cu un public foarte numeros şi cei de la Craiova cred că au cel mai frumos public din România, la momentul actual. Clar, mi-ar aduce aminte de Giuleşti”, a spus Alex Ioniţă

Conceicao, varianta perfectă la CFR

Lucrurile se liniștesc însă la Cluj. Între timp, Iuliu Mureșan se felicită pentru decizia de a-l înlocui pe Edi Iordănescu cu portughezul Antonio Conceicao și spune că echipa a intrat pe o traiectorie potrivită

Echipa creşte în joc şi joacă mai elaborat. Am şi câştigat ultimul meci, ceea ce este foarte bine. Cred că vom continua această creştere. S-au luat nişte măsuri şi acum lucrurile sunt aşezate, am revenit în matca normală. Am fost inspiraţi că l-am ales pe Toni Conceicao, e un antrenor care propune un fotbal mai plăcut, că tot eram acuzaţi că nu jucăm mai frumos. Echipa e în creştere şi, cu fiecare zi ce trece, Toni evaluează tot mai bine toţi jucătorii şi începe să simtă tot mai mult primul 11. Conceicao a găsit potenţial în nişte jucători care, înainte, nu prea prindeau primul 11. Şi asta e foarte important“, a mai spus Iuliu Mureşan.

1 gol a marcat Alex Ioniță pentru CFR Cluj