Fotbal international

Transferuri ratate? Cele mai scumpe achiziții ale rivalelor din El Clasico au jucat împreună doar 37 de minute!

28.10.2018 | 09:36
Transferuri ratate Cele mai scumpe achizitii ale rivalelor din El Clasico au jucat impreuna doar 37 de minute

Barcelona și Real Madrid au investit peste 270 de milioane de euro în transferuri pentru acest sezon, însă nu toți jucătorii aduși pe bani grei au reușit să își câștige locul în primul 11. Cele mai scumpe achiziții ale rivalelor din El Clasico au jucat împreună doar 37 de minute până în actuala stagiune. Vinicius Junior a prins doar 12 minute pe teren în 2 partide pentru Real, în timp ce Malcom a jucat 25 de minute în tot atâtea meciuri pentru catalani.

Real Madrid a cumpărat jucători în valoare de 146 de milioane de euro. Dintre fotbaliștii aduși pe Santiago Bernabeu, cel mai mult au jucat Thibaut Courtois (7 meciuri – 630 de minute) și Alvaro Odriozola (4 meciuri – 272 de minute). Nici Mariano Diaz nu a stat prea mult pe teren (7 meciuri – 146 de minute). În schimb, Andryi Lunin, Omar Mascarell și Lucas Torro nu au prins deloc echipa.

Vinicius Junior, cea mai scumpă achiziție. A jucat doar 12 minute

Surpriza vine de la cea mai scumpă achiziție a celor de la Real Madrid. Adus de la Flamengo pentru 45 de milioane de euro, Vinicius Junior a intrat pe teren din postura de rezervă în doar 2 partide pentru echipa mare, jucând în total 12 minute. Brazilianul de 18 ani, care a fost poreclit “noul Neymar”, a avut în schimb prestații excelente la echipa a doua a clubului, Castilla, unde a marcat 4 goluri și a dat o pasă de gol în 5 meciuri. Vinicius a încasat 2 cartonașe galbene în ultima partidă, dar a fost iertat de Comisia de Apel și poate intra în planurile lui Julen Lopetegui pentru El Clasico din acest week-end.

El Clasico, fără cele mai scumpe achiziții ale rivalelor Barcelona și Real?!

Dacă Lopetegui va alege să riște, aruncându-l în luptă pe Vinicius, rămâne de văzut. Cert este că în El Clasico nu va juca cea mai scumpă achiziție a Barcelonei. Cumpărat cu 41 de milioane de euro de la Bordeaux, Malcom nu se pliază pe stilul de joc al lui Ernesto Valverde. În vârstă de 21 de ani, mijlocașul brazilian a jucat doar 25 de minute în 2 meciuri în care a intrat ca rezervă, iar oficialii de pe Camp Nou vor deja să îl vândă. Arsenal, Inter Milano și Tottenham au intrat deja pe fir, Malcom fiind în atenția celor 2 cluburi din Londra și la începutul anului 2018.

Barcelona a cheltuit 126 de milioane de euro pe transferuri, iar Clement Lenglet este jucătorul cel mai folosit de Barcelona dintre cei cumpărați în această vară. Francezul a prins 8 meciuri (520 de minute), profitând și de accidentarea lui Umtiti. Lenglet este urmat de Arthur, care a jucat în total 466 de minute în 9 partide, fiind urmat de Arturo Vidal (10 meciuri – 188 de minute).