News

Trei doctorițe bolnave de COVID au fugit din Spitalul Județean Târgu Jiu. Poliția le-a găsit acasă

30.10.2020 | 07:58
Trei doctorite bolnave de COVID au fugit din Spitalul Judetean Targu Jiu Politia lea gasit acasa
ADVERTISEMENT

Trei cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, diagnosticate cu COVID au părăsit secția în care erau internate fără acordul personalului medical.

Cele trei doctorițe, cu vârste cuprinse între 31 și 55 de ani, au fost găsite de polițiști la domiciliile lor din Târgu Jiu și duse înapoi în unitatea sanitară unde figurau internate.

ADVERTISEMENT

Direcția de Sănătate Publică Gorj a efectuat joi noapte un control, iar polițiștii IPJ Gorj s-au sesizat din oficiu. Acum, cele trei cadre medicale au dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În acest caz va fi demarată și o anchetă internă

“Aseară polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei pacienți care erau internați la Spitalul Județean la secția de Oncologie cu diagnostic pozitiv de COVID-19 au părăsit unitatea medicală fără acordul personalului de serviciu. Polițiștii au constatat că pacienții ar fi trei femei cu vârsta cuprinsă între 31 și 55 de ani, toate având domiciliul în Târgu Jiu. Din verificări a rezultat faptul că în cursul zilei de ieri, acestea au părăsit incinta secției medicale unde au fost internate, fără a informa despre acest lucru cadrele medicale. Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor și au fost identificate la domiciliu și apoi transportate cu ambulanța și internate la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu”, a declarat la Digi 24, agentul șef Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

ADVERTISEMENT

Potrivit Gazeta de Sud, Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că vineri va fi demarată o anchetă internă, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere.

De la debutul pandemiei, aproape 6.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

Tags: