News

Încă o asistentă medicală răpusă de COVID. Avea doar 45 de ani

28.10.2020 | 12:40
Inca o asistenta medicala rapusa de COVID Avea doar 45 de ani
ADVERTISEMENT

Deși se afla în linia întâi și trata fără întrerupere nenumărați pacienți infectați cu virusul SARS-COV-2, Daciana Grada (45 de ani), asistentă medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, a pierdut propria luptă cu această boală necruțătoare.

Anunțul a fost făcut de conducerea unității sanitare printr-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare. „Suntem alături de familia îndoliată în aceste momente de grea încercare! Dumnezeu să o odihnească în pace”, au transmis foștii săi colegi.

ADVERTISEMENT

Este al doilea cadru medical din județ care se stinge în decurs de doar 48 de ore din cauza agentului patogen. La nivelul județului Arad au fost înregistrate până acum 4.702 cazuri de îmbolnăvire și 218 decese.

O asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Arad a fost răpusă de noul coronavirus

Colega noastră, Daciana Grada, asistentă pe Secţia Clinică Ortopedie, a pierdut în această seară (n.r. marți, 27 octombrie) lupta cu necruţătoarea infecţie COVID-19.

ADVERTISEMENT

Daciana a fost diagnosticată pe data de 23 octombrie cu virusul SARS-CoV-2, a fost internată în spital, iar în urmă cu câteva ore, în ciuda eforturilor depuse de medici, s-a stins pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Suntem alături de familia îndoliată în aceste momente de grea încercare! Dumnezeu să o odihnească în pace”, au transmis colegii de la Spitalul Județean de Urgență Arad.

ADVERTISEMENT

Este a doua asistentă din Arad pe care COVID-ul o ucide în ultimele 48 de ore

Ana Maria Ciurdar avea 48 de ani şi lucra ca asistent medical la Substaţia Ineu a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad. Deși suferea de o boală cronică și avea de gând să se pensioneze de invaliditate, nu și-a abandonat pacienții.

A rămas în prima linie până la ultima suflare, punând mai presus de propria sănătate dragostea şi grija pentru oamenii aflați la nevoie. Din păcate, nu a mai avut resursele necesare să câștige propria luptă cu această boală necruțătoare.

ADVERTISEMENT

S-a stins pe data de 26 octombrie la Spitalul Orăşenesc din Ineu unde era internată încă de săptămâna trecută. A fost primul deces provocat de virusul SARS-COV-2 în rândul personalului din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad.

ADVERTISEMENT
Tags: