News

Tren plin cu pasageri, cuprins de foc în Gara de Vest din Ploiești. 30 de călători s-au autoevacuat

Trenul aparține unui operator privat. La fața locului au ajuns pompierii prahoveni, cu mai multe echipaje de intervenție
09.08.2023 | 11:33
Tren plin cu pasageri cuprins de foc in Gara de Vest din Ploiesti 30 de calatori sau autoevacuat
Tren plin cu pasageri, cuprins de foc în Gara de Vest din Ploiești. sursa foto: Captură Știrile Pro tv
ADVERTISEMENT

Tren plin cu pasageri, cuprins de foc în Gara de Vest din Ploiești. Incidentul care se putea transforma într-o adevărată tragedie a avut loc marți seara, iar trenul aparține unui operator privat.

Tren plin cu pasageri, cuprins de foc în Gara de Vest din Ploiești

Cei 30 de călători care se aflau în tren plecaseră din Brașov și ar fi trebuit să ajungă în București. Însă, în Gara de Vest din Ploiești a izbucnit un incendiu. Oamenii s-au autoevacat atunci când au simțit mirosul de fum.

ADVERTISEMENT

În zonă au fost chemați pompierii care au acționat pentru stingerea focului. Salvatorii prahoveni au intervenit cu o autospecială de stingere cu pulbere, două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Din fericire, pompierii au reușit să stingă cu rapiditate incendiul, înainte să apară riscul propagăriii. Potrivit reprezentanților ISU Prahova, este posibil ca focul să fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un panou electric.

ADVERTISEMENT

„În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit drept cauză probabilă de incendiu scurtcircuitul produs la un panou electric”, a transmis, marți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Călătorii sunt indignați în urma situației prin care au trecut. Oamenii susțin că locomotivele sunt foarte vechi și că ar trebui ca acestea să nu mai fie folosite, pentru a fi evitate astfel de incidente.

ADVERTISEMENT

„A început să iasă aburi, eu am zis că fierbe motorul, cine știe, și la urmă a început să iasă fum, fum, fum, dar flacără nu. Lucruri vechi doamnă, nu vedeți? Totu-i vechi, dacă ar fi nou nu s-ar întâmpla”, a declarat unul dintre pasageri pentru Știrile Pro tv.

Tren blocat într-un tunel, în județul Iași

Amintim că un alt incident s-a petrecut, în weekend, în județul Iași, lângă localitatea Bârnova. Un tren care circula pe ruta Iași – București s-a defectat și a rămas într-un tunel. Zeci de pasageri au fost blocați într-o pădure, fără apă și mâncare.

ADVERTISEMENT

După mai bine de o oră, o altă locomotivă a ajuns în zona cu pricina pentru a tracta trenul. În cele din urmă, o a treia locomotivă a preluat vagoanele în care se aflau pasagerii care circulau pe ruta Iași-București.

ADVERTISEMENT
Tags: