News

City Insurance, oficial în faliment. Avocat: ”Aveți 90 de zile să faceți cerere de plată ca să vă primiți banii”

Tribunalul Bucureşti a decis dizolvarea City Insurance, miercuri, astfel că firma intră în mod oficial în faliment. Un avocat a explicat ce trebuie să știe românii.
09.02.2022 | 16:29
City Insurance oficial in faliment Avocat Aveti 90 de zile sa faceti cerere de plata ca sa va primiti banii
Tribunalul Bucureşti a decis dizolvarea City Insurance, miercuri, astfel că firma intră în mod oficial în faliment. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Compania City Insurance a intrat în mod oficial în faliment, după o decizie de miercuri a Tribunalului București.

Astfel, conform acestei hotărâri, compania de asigurări urmează să fie dizolvată.

City Insurance, oficial în faliment. Ce arată decizia instanței

Cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost admisă, iar City Insurance va dispărea. Administratorii acesteia nu mai au dreptul de a reprezenta societatea comercială.

ADVERTISEMENT

Ei nu mai pot nici să administreze bunurile deținute de City Insurance și nici să dispună de ele.

„Admite cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi, în temeiul art.250 raportat la art.262 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei Societatea de Asigurare City Insurance SA. (…)

ADVERTISEMENT

În temeiul art.255 rap la art.145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică administratorilor societăţii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia şi de a dispune de ele”, se arată în decizia instanţei.

Un avocat explică ce trebuie să facă românii

După această decizie, românii trebuie să știe un lucru foarte important. Avocata Diana Hatneanu a explicat că este necesar ca cei care aveau polițe de asigurare la această companie să știe până când își mai pot depune cererea de plată.

ADVERTISEMENT

Conform acesteia, termenul până la care asigurații de la city Insurance mai pot depune actele este de 90 de zile începând de azi, când a fost luată oficial decizia de intrare în faliment.

Apoi, dacă acest termen va trece, nu se va mai putea face nimic.

 ”Dupa aia la revedere, pa, good bye! (pentru cine a trecut pe la facultatea de drept, e termen de decadere de drept material) Pun mai jos textele de lege care arata exact cui i se aplica situația”, a mai scris Diana Hatneanu.

ADVERTISEMENT

Aceasta făcea referire la niște articole din Legea 213/2015, care ar elegătură cu acest subiect.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a respins planul de finanțare al City Insurance încă din septembrie și tot atunci a fost retrasă și asigurarea e funcționare a acesteia.

City Insurance avea 20% din piaţa asigurărilor generale şi 45% din piaţa RCA.

ADVERTISEMENT