Trier, oraşul care aşteaptă Crăciunul. Handbal, doar la arenă!

Trier, Corespondenta din Germania,CM de handbal, Arena, grupa A,
CORESPONDENŢĂ DIN TRIER - GERMANIA

FANATIK.RO este la Campionatul Mondial de Handbal. Trier este gazda grupei A din care face parte şi România. Dar oraşul este în aşteptarea Crăciunului, handbalul fiind pe planul doi.

Cel mai vechi oraş din Germania este Trier. Citadela care are în prezent 114.000 de locuitori a fost înfiinţată de celţi, în secolul 4 înaintea erei noastre, care i-au dat numele "Treuorum", înainte să fie cucerit de romani, cu 1 secol înainte de naşterea lui Hristos.

Iar în oraş, naşterea Mântuitorului este evenimentul principal. Trier a intrat serios în febra Crăciunului. Străzile sunt împodobite, există un imens târg de Crăciun în centrul oraşului, iar în orice magazin intri se aud colinde, de cele mai multe ori în limba engleză. CLICK PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINILE 

Dar, în aceste zile, în Arena Trier se dispută meciurile din grupa A a Campionatului Mondial de Handbal. De când am ajuns în oraş, nu am văzut niciun afiş despre competiţie, doar la Arena Trier, din nordul oraşului apar panourile mari care anunţă marea competiţie. 

Locuitorii nu par foarte pasionaţi de eveniment, însă organizatorii au anunţat că în ultima zi de meciuri din grupa A, vineri, biletele sunt sold out. România joacă în ultima etapă împotriva Franţei, iar confruntarea nu va avea un caracter decisiv, tricolorele având deja locul asigurat în optimi. 

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, marcatori, comentariul live, statisticile partidei! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Târg de Crăciun, brazi de Crăciun, ornamente de Crăciun

Trier arată ca şi casa lui Moş Crăciun în aceste zile. Cel puţin centrul său, care nu e mic deloc. Un imens târg de Crăciun este plasat acolo. Totul se învârte în jurul marii sărbători. Galeriile comerciale sunt ornate în totalitate şi aproape jumătate din magazine vând produse de acest specific. 

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
21:45Telekom Sport 2
La Liga Barcelona - Deportivo
1 EUR4.6346 lei+0,0014
1 USD3.9285 lei+0,0100
1 XAU158.8245 lei+0,5663