Life

Truc pentru o manichiură perfectă. De ce trebuie să îți pui unghiile în apă cu gheață după ce le-ai dat cu ojă

Un truc extrem de util pentru ca să ai o manichiură perfectă. De ce este bine să îți pui în apă cu gheață unghiile date cu ojă.
03.07.2023 | 07:08
Truc pentru o manichiura perfecta De ce trebuie sa iti pui unghiile in apa cu gheata dupa ce leai dat cu oja
Un truc util pentru unghiile date cu ojă. Sursa foto: feminis.ro
ADVERTISEMENT

Se spune despre unghii că sunt cartea de vizită a unei persoane, în special a unei femei. Manichiura ei impecabilă  este un semn că acordă foarte multă atenție felului cum arată, că are grijă de aspectul fizic. Tu știai de ce se pun unghiile date cu ojă în apă cu gheață?

De ce să ții în apă cu gheață unghiile date cu ojă

Aplicarea ojei pe unghii face parte din rutina de înfrumusețare a unei femei. Această soluție îi oferă eleganță și încredere în sine, potrivit specialiștilor. Totuși, mare atenție dacă sunteți o persoană alergică. Consultați un medic pentru a-l întreba dacă oja vă face bine.

ADVERTISEMENT

Oja poate fi dăunătoare dacă o folosiți foarte des. Îndepărtarea și aplicarea ei în mod regulat poate contribui la îngălbenirea unghiilor, respectiv la ruperea lor. Așa nu vor mai crește decât foarte greu. La acest proces au un rol dăunător și acetona sau dizolvantul.

Se mai întâmplă ca după ce s-au dat cu ojă, multe femei să facă apoi un gest involuntar în urma căruia își șterg culoarea de pe unghii. Așadar, sunt nevoite să repete procesul. De asemenea, sunt momente când au nevoie rapid de ojă și aceasta să se usuce la fel de rapid, în situația unor evenimente urgente.

ADVERTISEMENT

Apa cu gheață contribuie la uscarea rapidă a ojei pe unghii

Ca oja să se usuce rapid, s-a constatat că ajută introducerea unghiilor într-un bol cu apă cu gheață sau apă rece. Aici le vei ține în jur de cinci minute și apoi vei observa, ca printr-o minune, cum nu se va mai șterge culoarea pe care ai aplicat-o cu atât de multă grijă.

Ce risc grav ascunde manichiura cu gel

În loc să se dea cu ojă pe unghii acasă, multe femei merg la salon pentru a avea o manichiura dorită și optează pentru cea cu gel sau semipermanentă. În acest caz este nevoie de folosirea lămpii cu radiații UV care, în urma unor studii ample, s-a concluzionat că este printre principalii factori declanșatori ai cancerului de piele.

ADVERTISEMENT

”Rezistența manichiurii cu gel se datorează folosirii lămpii cu radiații UV, care permite uscarea și fixarea pe unghie a gelului folosit. Radiațiile UV, însă, nu sunt nici pe departe inofensive, ci reprezintă principala cauză a apariției cancerului de piele.

Folosirea acestei lămpi în fiecare lună pentru întreținerea manichiurii cu gel poate crește riscul de melanom. Atât lampa cu ultraviolete, cât și cea LED, emit radiații UV, în special radiații UVA, care sunt asociate cu îmbătrânirea prematură a pielii, dar și cu cancerul de piele.

ADVERTISEMENT

Lampa folosită cu ultraviolete pentru manichiura cu gel nu este la fel de periculoasă precum lămpile cu UV din solar, de exemplu, folosite pentru bronzarea rapidă a pielii fără soare, însă riscul la care se expun persoanele care o folosesc, deși mic, nu trebuie neglijat”, a explicat pe doc.ro Dana Argeșan, de profesie make-up artist.

ADVERTISEMENT
Tags: