Life

Trucul secret al florăriilor pentru hortensii. Cu ce trebuie s-o uzi, de fapt, ca să înflorească spectaculos

Trucul secret al florăriilor pentru hortensii. Cu ce trebuie aceste plante udate pentru a avea flori frumoase și care țin mult.
17.06.2023 | 21:57
Trucul secret al florariilor pentru hortensii Cu ce trebuie so uzi de fapt ca sa infloreasca spectaculos
Trucul secret al florăriilor pentru hortensii. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este trucul secret al florăriilor pentru hortensii. Cu ce trebuie aceste udate ca să înflorească spectaculos de fiecare dată.

Trucul secret al florăriilor pentru hortensii

Hortensiile sunt niște plante care pot fi mai pretențioase. Acestea trebuie udate doar într-un anumit mod pentru a crește foarte frumos, dar și să aibă flori superbe.

ADVERTISEMENT

Apa de ploaie este secretul în acest caz. Hortensiile trebuie udate doar cu apa de ploaie sau orice fel de apă care nu conține clor.

Acesta este, de altfel, un truc care poate fi folosit pentru aproape toate plantele. Florile lor vor fi cu adevărat superbe și vor ține mai mult dacă vor fi udate așa.

ADVERTISEMENT

Când se udă hortensiile, de fapt

Hortensiile trebuie udate doar cu apă de ploaie încă de la început. Dar un lucru crucial este să nu uzi și florile plantei. Important este și momentul în care se udă aceste flori.

Când este foarte cald, hortensiile trebuie udate doar seara târziu sau foarte de dimineață. Apa nu trebuie să ajungă nici pe tulpină și nici pe flori.

ADVERTISEMENT

Doar rădăcina plantei este cea care trebuie udată. Dacă udăm planta când e cald, ea se va ofili și florile vor deveni maronii. De asemenea, cantitatea de apă este importantă. Hortensiile nu trebuie udate în exces, ci doar de două ori pe săptămână.

Un alt aspect foarte important pentru hortensiile tale este locul unde stau. Acestora le place mult soarele, dar doar dimineața.

ADVERTISEMENT

Hortensiilor nu le este bine nici dacă stau într-un loc cu prea multă umbră, pentru că în acest fel le vor crește mai puține flori.

Dacă ai copaci în grădină, cel mai bine ar fi să pui hortensiile sub aceștia pentru că vor fi ferite de o mare parte a razelor de soare. Mai precis, pentru a beneficia de umbră, hortensiile trebuie plantate în partea de nord și est grădinii.

ADVERTISEMENT
Tags: