Life

Trucul secret al florăriilor pentru bujori. Ce ingredient banal trebuie să pui în apă ca să reziste mai mult florile

Ce truc folosesc florăriile pentru a avea bujori frumoși. Ingredientul banal pe care trebuie să-l pui în apă pentru rezistența acestora
05.05.2023 | 21:15
Trucul secret al florariilor pentru bujori Ce ingredient banal trebuie sa pui in apa ca sa reziste mai mult florile
Cum să ai bujori infloritori. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Bujorii, unele dintre cele mai frumoase flori, prin care poți impresiona orice persoană. Pe cât de spectaculoase sunt, îngrijirea lor trebuie să fie una corespunzătoare. Specialiștii în grădinărit cunosc o serie de trucuri pentru a fi cât mai înfloritori și mai plini de culoare.

Cum să ai bujori înfloritori. Ce ingredient trebuie să pui în apa lor

În apa în care se țin bujorii, florarii ar pune de fiecare dată un ingredient ce contribuie la rezistența lor, încât să nu se ofilească. Se poate cumpăra din orice magazin și se găsește în bucătăria fiecărei gospodine. De asemenea, nu este unul costisitor.

ADVERTISEMENT

Suntem în plin sezon al bujorilor, flori care au diferite culori: roșu, roz sau alb. Indiferent de acestea, sunt plăcute oricui și ideale pentru a crea un decor inedit în casa ta sau la un eveniment. Pe lângă aspectul deosebit, bujorii impresionează și prin miros.

Românii iubesc atât de mult bujorul, încât i-au dedicat o zi specială. Au desemnat data de 15 mai ”Ziua bujorului românesc”. Mai mult, îl consideră simbol al veteranilor Armatei Române, iar specialiștii sunt de părere că ar trebui să fie inclus în topul florilor naționale.

ADVERTISEMENT

Bujorul, protejat de către români

În Pădurea Troianu din județul Teleorman s-a făcut o rezervație naturală cu bujori, protejată de autoritățile locale, în scopul de a conserva floarea și flora sălbatică, în același timp. De altfel, în Transilvania bujorul se află sub protecția Rezervației Zau de Cîmpie din județul Mureș.

Așadar, iată că bujorul este o floare la care românii țin. Atunci când îi așezi într-o vază cu apă, ca să-i menții înfloritori mai mult timp, trebuie să apelezi la un truc foarte simplu. Doar florarii îl cunosc. Este vorba despre zahăr, care se pune direct în apa din vază.

ADVERTISEMENT

Zahărul va ajuta bujorii să nu ofilească rapid, să facă față schimbărilor de temperatură din casă și lipsei de lumină naturală. Ca zahărul să își facă efectul în adevăratul sens al cuvântului, nu uita să schimbi apa zilnic, deoarece contribui astfel la împrospătarea florilor.

De asemenea, ca să ajuți bujorii să se deschidă cât mai repede și să îi păstrezi în această poziție, ar fi potrivită și adăugarea unui praf de sare. Acesta se pune la un litru de apă. Dacă nu dispui de acest ingredient, poți utiliza cu încredere oțetul.

ADVERTISEMENT

Oțetul este folositor nu doar pentru bujori, ci și pentru apa lor. Câteva picături vor ține apa mai mult timp proaspătă, să nu capete un miros și un aspect neplăcut. Un alt truc foarte util s-a dovedit și acela în care pui bujorii într-un vas cu apă rece, pentru a-și recăpăta vitalitatea.

ADVERTISEMENT
Tags: