O VIAŢĂ la un CLUB! Ei sînt cei mai loiali jucători!

Au scris istorie pentru cluburile lor şi au devenit idolii tribunelor. Anii au trecut peste ei, dar au rămas loiali cluburilor la care au activat, devenind adevărate legende ale fotbalului. Mai...
06.09.2014 | 20:42
O VIATA la un CLUB Ei sint cei mai loiali jucatori
ADVERTISEMENT

Au scris istorie pentru cluburile lor şi au devenit idolii tribunelor. Anii au trecut peste ei, dar au rămas loiali cluburilor la care au activat, devenind adevărate legende ale fotbalului. Mai jos, FANATIK.ro vă prezintă 10 dintre jucătorii care au scris istorie pentru o singură echipă. 

1. Steven Gerrard (1998-prezent): mijlocaşul lui Liverpool evoluează din 1998 la club. Întreaga sa carieră a fost legată de destinele clubului englez şi marele său vis a fost să cîştige titlul în Premier League. Cel mai aproape a fost chiar în sezonul trecut, cînd a pierdut pe final titlul în faţa lui Man. City. Cea mai mare realizare a carierei este cîştigarea Ligii Campionilor în 2005.

ADVERTISEMENT

gerrard

2. Carles Puyol (1994-2014): Puyol a jucat 20 de ani la Barcelona pînă în sezonul recent încheiat. În cariera sa de jucător a cîştigat tot ceea ce s-a putut cîştiga, atît la Barca, cît şi la naţională alături de care a luat două titluri europene şi un titlu mondial.

Carles Puyol

3. Iker Casillas (1999-prezent): “Sfîntul Iker” a fost îngerul lui Real Madrid în noul mileniu. A cîştigat 3 Ligi ale Campionilor, 5 campionate şi două Cupe ale Regelui. A fost ales de 5 ori cel mai bun portar din lume.

ADVERTISEMENT

iker

4. Francesco Totti (1992-prezent): Cînd spui Totti, spui AS Roma. Căpitanul romanilor a reuşit să cîştige titlul în Italia, însă nu a fost niciodată aproape de Liga Campionilor. Chiar şi aşa, a rămas la Roma chiar dacă a fost curtat de cluburi precum Real Madrid sau Chelsea.

FBL-ITA-SERIEA-ROMA-SAMPDORIA

5. Lev Yaschin (1949-1971): A evoluat toată cariera la Dinamo Moscova. A fost considerat de mulţi cel mai bun portar al tuturor timpurilor. A fost portarul URSS-ului între 1954 şi 1970.

ADVERTISEMENT

yasch

6. Xavi (1998 – prezent): Creierul Barcelonei. La fel ca şi Carles Puyol, a făcut parte din generaţia de aur a Barcelonei din acest mileniu şi din generaţia de aur a Spaniei. Este probabil la ultimul său sezon la Barcelona.

xavi

7. Paul Scholes (1994-2013): Destinul său e legat de cel al lui Manchester United. A fost unul dintre copii de suflet ai lui Sir Alex Ferguson şi a cîştigat toate trofeele interne şi internaţionale cu United.

ADVERTISEMENT

scholes

8. Franco Baresi (1977-1997): Franco Baresi, unul dintre cei mai talentaţi fundaşi care au activat la Milan. Cu o statură şi o talie destul de mică a reuşit să se remarce şi să fie unul dintre cei mai importanţi fundaşi din toate timpurile.

baresi

9. Ryan Giggs (1990 – 2014): Giggs s-a evidenţiat sub comanda lui Sir Alex Ferguson la Manchester United. A cîştigat de 13 ori titlul în Premier League şi de 2 ori Liga Campionilor.

giggs

10. Paolo Maldini (1984 – 2009): Este considerat de mulţi cel mai bun fundaş din toate timpurile. A jucat 25 de ani la AC Milan, fiind timp de 15 ani căpitan. A cîştigat 7 titluri de campion al Italiei şi 5 Ligi ale Campionilor, toate din postura de căpitan al echipei.

paolo

În acest top ar fi avut loc şi jucători precum Javier Zanetti, care a făcut istorie la Inter, sau Francisco Gento care şi-a dedicat cariera lui Real Madrid. Însă, cei doi au jucat pentru scurt timp pentru alte echipe.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

ADVERTISEMENT