Turismul a explodat în Irlanda, după ultimul sezon Game of Thrones! S-au creat mii de locuri de muncă! Iată cum a fost posibil!

15.04.2019 | 14:57
Turismul a explodat in Irlanda dupa ultimul sezon Game of Thrones Sau creat mii de locuri de munca Iata cum a fost posibil

Serialul Game of Thrones, al cărui ultim sezon a avut premiera în noaptea de duminică spre luni, se mândrește cu milioane de fani din întreaga lume. Dincolo de povestea care i-a ținut pe toți cu sufletul la gură, locuitorii Irlandei de Nord, spre exemplu, au un motiv în plus pentru care să iubească această producție.

Ultimul sezon Game of Thones a pus Irlanda de Nord pe harta turismului mondial

Game of Thrones,serialul fenomen cu care HBO a cucerit milioane de fani din întreaga lume, a pus Irlanda de Nord pe harta turismului mondial. Economia țării a explodat de-a dreptul, datorită faimoasei producții TV fiind pompate sute de milioane. Totodată, locuitorii sunt în culmea fericirii, pentru că au unde să muncească.

Totul a fost posibil datorită unei politici fiscale extrem de inteligente. În 2009, când s-a dat startul filmărilor pentru Game of Thrones, autoritățile din Irlanda de Nord au știut imediat că li s-a ivit ocazia unei afaceri mai mult decât profitabile.

Jon Snow va face orice pentru a cuceri tronul
Jon Snow va face orice pentru a cuceri tronul

Irlanda de Nord a profitat din plin de serialul Game of Thrones

Dovadă a importanţei pe care irlandezii au acordat-o acestui subiect  este vizita pe platouri  a reginei Elisabeta a II-a, în urmă cu câțiva ani.  Britanicii au trecut însă dincolo de aceste gesturi simbolice. Pentru a se asigura că nu ratează o asemenea oprtunitate, au introdus facilităţi fiscale pentru proiectele de televiziune cu buget mare. Mai concret, le-au dat posibilitatea să-şi recupereze până la un sfert din costurile de producţie.

Serialul a venit în Irlanda de Nord în parte datorită unor locuri ca acesta, iar pe parcursul ultimului deceniu, a făcut mult mai mult decât să distreze spectatorii. A transformat industria televiziunii, nu doar aici, ci în tot Regatul Unit” , a declarat Lucy Cotter, corespondent special din partea Sky News.

Sezonul cu numărul opt al Game Of Thrones, care pune punct poveștii ce a ținut cu sufletul la gură fanii din întreaga lume poate fi urmărit în fiecare noapte de duminică spre luni, cu începere de la orele 04:00, pe HBO. Pentru cei care nu reușesc să se trezească atât de devreme, episoadele vor fi redifuzate tot luni, de la orele 20:00