Sporturi

Turneul de la Sydney se mută la Adelaide începând cu 2020! “Este locaţia perfectă!”

02.02.2019 | 13:30
Turneul de la Sydney se muta la Adelaide incepand cu 2020 Este locatia perfecta
ADVERTISEMENT

Turneul de la Sydney se mută la Adelaide începând cu 2020. Un nou turneu dispare din calendarul competiţional, după ce competiţia de la New Haven şi-a anunţat finalizarea activităţii sportive începând din acest an, la 21 de ani de la prima ediţie disputată în statul Connecticut. Această competiţie se va muta în China, în oraşul Zhengzhou. Este o nouă lovitură pentru chinezi, care au din acest an şi Turneul Campioanelor, organizat la Shenzhen.

De partea cealaltă, australienii au păstrat competiţia în ţara lor. Turneul de la Sydney, competiţie de nivel Premier, cu premii totale în valoare de 823,000 de dolari, desfăşurat în perioada 7-12 ianuarie, va înceta să mai existe în acest oraş, după 43 de ani de existenţă. Turneul se va muta, începând cu anul 2020, la Adelaide, oraşul în care Darren Cahill s-a născut, şi va fi un turneu dublu, atât pentru WTA, cât şi pentru ATP. Totul pare o măsură luată datorită facilităţilor de foarte înaltă calitate pe care jucătorii le au la Adelaide, incluzând şi un teren cu acoperiş pentru situaţiile de vreme nefavorabilă care pot apărea oricând.

ADVERTISEMENT

Sydney International se va desfăşura din 2020 la Adelaide, în Australia

Preşedintele Federaţiei australiene de tenis, Craig Tiley, şi-a exprimat în mod public încântarea faţă de această mutare. “Veţi vedea că pe tabloul feminin le vom avea pe cele mai bune jucătoare din lume, eu estimez că 28 sau 29 de jucătoare din primele 30 vor veni la acest turneu. Vor veni mulţi jucători la acest eveniment, mai ales că vor putea beneficia şi de acoperiş. Este locaţia perfectă şi nu puteam fi mai fericit pentru o asemenea mutare. Adelaide este locul perfect pentru un asemenea turneu de tenis”, a spus Craig Tiley.

Federaţia de tenis din Australia se va implica şi ea în acest eveniment, punând la dispoziţie 1 milion de dolari din cei 10 care vor fi puşi la bătaie în competiţia care va avea loc la Adelaide. Organizatorii noului turneu au planuri mari şi vor să contruiască în decurs de 11 luni alte arene pentru ca programarea meciurilor să nu sufere nicio întârziere sau dificultate. Pe lânga aceste mutări de ultim moment, Ion Ţiriac a declarat că şi el are de gând să cumpere o licenţă de turneu şi să-l organizeze în România.

ADVERTISEMENT
Tags: