News

Ucigașul de la Praga a comis primele crime în urmă cu o săptămână. Un bebeluș de două luni, printre victimele sale

David Kozak, autorul atacului armat de la Universitatea Carolină din Praga, a comis primele sale crime în urmă cu o săptămână.
22.12.2023 | 21:05
Ucigasul de la Praga a comis primele crime in urma cu o saptamana Un bebelus de doua luni printre victimele sale
Lumânări depuse la Universitatea din Praga în amintirea celor morți/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

David Kozak a ucis cu sânge rece 14 persoane și a rănit alte 24 într-un atac armat comis la Universitatea din Praga, însă polițiștii au descoperit că tot el este în spatele uciderii altor două persoane, care au fost împușcate în urmă cu o săptămână, scrie observatornews.ro., citând presa cehă.

Poliția cehă a descoperit vinerea trecută două cadavre în pădurea Klanovice, în apropiere de Praga. Victimele erau un bărbat de 32 de ani și fiica sa de numai două luni. În pofida eforturilor anchetatorilor nu au fost descoperite indicii care să fi condus către autorul dublei crime.

ADVERTISEMENT

Însă după atacul de la universitatea pragheză, poliția a descoperit arma crimei comise la Klanovice în locuința lui David Kozak. „Testul balistic a arătat că arma folosită în atacul din pădurea Klanovice se potriveşte cu arma găsită în casa în care locuia trăgătorul de la Universitate”, a anunțat poliția cehă, într-un mesaj postat pe X. Se pare că David Kozak şi-a ales la întâmplare victimele din pădure.

O altă crimă comisă de Kozak ce a precedat atacul de la universitate a fost uciderea tatălui său, poliția primisă informația că trupul acestuia a fost găsit fără suflare în satul Hostoun, de unde este originar studentul ucigaș.

ADVERTISEMENT

După ce și-a ucis tatăl, David Kozak a mers la Universitatea din Praga unde a deschis focul provocând moartea a 13 persoane, înainte de a se sinucide. David Kozak a tras de la etajul 4 al unei clădiri a universității, în timp ce studenții înspăimântați s-au refugiat pe acoperiș sau s-au baricadat în sălile de curs folosind piese de mobilier.

După câteva ore de teroare pentru locuitorii din zonă care au trebuit să stea închiși în case, Kozak s-a sinucis. Inițial, poliția din Praga nu a precizat dacă acesta a fost ucis sau nu întrucât în momentul în care trupul lui s-a prăbușit de la balcon și polițiștii trăgeau asupra lui.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a confirmat că studentul de 24 de ani s-a împușcat singur în condițiile în care poliția pătrunsese deja în clădire și se pregătea să-l neutralizeze pe David Kozak. Ministerul ceh de Interne a dat publicității și imagini înregistrate de pe camerele de corp ale polițiștilor implicați în operațiune.

Mai mulți lideri din Uniunea Europeană, printre care șefa CE, Ursula von der Leyen sau președintele Consiliului European, Charles Michel, au transmis mesaje de condoleanțe după atacul armat din Cehia. Mesaje de solidaritate cu poporul ceh au fost trimise și de la București.

ADVERTISEMENT

Sunt consternat de împuşcăturile de astăzi din Praga, care au dus la pierderea atâtor vieţi nevinovate. Îmi exprim cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor şi urez însănătoşire grabnică răniţilor. România este alături de poporul Cehiei în aceste momente dificile”, a scris Klaus Iohannis, joi pe reţeaua X.

ADVERTISEMENT