News

Ucraina impune vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru medici. Ce rată de vaccinare au vecinii noștri

Ucraina, stat cu o rată scăzută de imunizare, impune vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru medici și angajații municipali. În octombrie, vecinii noștri au impus regula și pentru funcționari şi cadrele didactice.
11.11.2021 | 15:35
Ucraina impune vaccinarea obligatorie antiCovid pentru medici Ce rata de vaccinare au vecinii nostri
ADVERTISEMENT

Ucraina, un stat din estul Europei cu o rată extrem de scăzută a imunizării anti-Covid-19, ia măsuri radicale pentru a impulsiona campania de vaccinare.

Guvernul de la Kiev a propus joi extinderea categoriilor profesionale pentru care vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 să fie obligatorie.

ADVERTISEMENT

Conform unei decizii a Ministerului Sănătății, noua dispoziție urmează să includă personalul medical şi angajații municipali, informează US News.

Vaccinarea devine obligatorie pentru medici și angajații municipali. Decizia, luată de Ucraina

La începutul lunii octombrie, Ucraina a anunțat că impune vaccinarea obligatorie pentru funcționari şi cadrele didactice. Decizia a fost luată în contextul în care ce țara est-europeană se confruntă cu un val de Covid-19 extrem de agresiv.

ADVERTISEMENT

Acum, la mai bine de o lună de la acea măsură, Ministerul Sănătății din Ucraina a propus extinderea categoriilor profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie.

După ce măsura va intra în vigoare, noua listă a categoriilor profesionale care trebuie să se vaccineze va ciprinde personalul medical, angajaţii din primării şi cei din companiile municipale, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Victor Liaşko, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus şi de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte şi a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei.

Ce rată de vaccinare anti-Covid are Ucraina

Dar Ucraina este una dintre numeroasele țări din Europa de Est cu rate de vaccinare printre cele mai scăzute de pe continent. Până în prezent, doar aproximativ 8,3 milioane de locuitori dintr-o țară cu o populație de 41 de milioane sunt complet vaccinați.

ADVERTISEMENT

Rata imunizării stă mai bine în această țară când vorbim de adulți. În Ucraina, 34% dintre cei peste 18 ani au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19, potrivit ministrului Sănătății Viktor Liașko.

”Până astăzi (n.r. joi, 11 noiembrie), peste 34% dintre ucrainenii cu vârsta de 18 ani și peste au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19. Persoane cu vârsta de 60 de ani și peste: 32%.

Cele mai bune rate de vaccinare în rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani și mai mult au fost înregistrate în orașul Kiev (60%) și regiunea Lviv (aproape 51%)”, a declarat Liashko la un briefing din 11 noiembrie, scrie site-ul Ukrinform.

Potrivit Ministerului Sănătății, Ucraina a înregistrat aproape 3,16 milioane de infectări şi 74.857 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT