News

Ucraina impune vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru medici. Ce rată de vaccinare au vecinii noștri

Ucraina, stat cu o rată scăzută de imunizare, impune vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru medici și angajații municipali. În octombrie, vecinii noștri au impus regula și pentru funcționari şi cadrele didactice.
11.11.2021 | 15:35
Ucraina impune vaccinarea obligatorie antiCovid pentru medici Ce rata de vaccinare au vecinii nostri
ADVERTISEMENT

Ucraina, un stat din estul Europei cu o rată extrem de scăzută a imunizării anti-Covid-19, ia măsuri radicale pentru a impulsiona campania de vaccinare.

Guvernul de la Kiev a propus joi extinderea categoriilor profesionale pentru care vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 să fie obligatorie.

ADVERTISEMENT

Conform unei decizii a Ministerului Sănătății, noua dispoziție urmează să includă personalul medical şi angajații municipali, informează US News.

Vaccinarea devine obligatorie pentru medici și angajații municipali. Decizia, luată de Ucraina

La începutul lunii octombrie, Ucraina a anunțat că impune vaccinarea obligatorie pentru funcționari şi cadrele didactice. Decizia a fost luată în contextul în care ce țara est-europeană se confruntă cu un val de Covid-19 extrem de agresiv.

ADVERTISEMENT

Acum, la mai bine de o lună de la acea măsură, Ministerul Sănătății din Ucraina a propus extinderea categoriilor profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie.

După ce măsura va intra în vigoare, noua listă a categoriilor profesionale care trebuie să se vaccineze va ciprinde personalul medical, angajaţii din primării şi cei din companiile municipale, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Victor Liaşko, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus şi de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte şi a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei.

Ce rată de vaccinare anti-Covid are Ucraina

Dar Ucraina este una dintre numeroasele țări din Europa de Est cu rate de vaccinare printre cele mai scăzute de pe continent. Până în prezent, doar aproximativ 8,3 milioane de locuitori dintr-o țară cu o populație de 41 de milioane sunt complet vaccinați.

ADVERTISEMENT

Rata imunizării stă mai bine în această țară când vorbim de adulți. În Ucraina, 34% dintre cei peste 18 ani au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19, potrivit ministrului Sănătății Viktor Liașko.

”Până astăzi (n.r. joi, 11 noiembrie), peste 34% dintre ucrainenii cu vârsta de 18 ani și peste au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19. Persoane cu vârsta de 60 de ani și peste: 32%.

Cele mai bune rate de vaccinare în rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani și mai mult au fost înregistrate în orașul Kiev (60%) și regiunea Lviv (aproape 51%)”, a declarat Liashko la un briefing din 11 noiembrie, scrie site-ul Ukrinform.

Potrivit Ministerului Sănătății, Ucraina a înregistrat aproape 3,16 milioane de infectări şi 74.857 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu...
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu soldaţi ruşi, făcute una cu pământul dintr-un singur foc
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
MARELE ACTOR S-A STINS din viață! Anunț dureros pentru toată scena artistică
MARELE ACTOR S-A STINS din viață! Anunț dureros pentru toată scena artistică
Vești foarte proaste pentru Lili Sandu. Medicii i-au pus diagnosticul
Vești foarte proaste pentru Lili Sandu. Medicii i-au pus diagnosticul
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!