News
notix pixel id

UDMR rupe colaborarea cu PSD-ALDE. Incidentul de la care a pornit scandalul politic

23.05.2019 | 15:33
UDMR rupe colaborarea cu PSD-ALDE. Incidentul de la care a pornit scandalul politic
UDMR renunță la colaborarea cu PSD-ALDE? Mutare neașteptată pe scena politică. Sursa foto: adevărul.ro

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) ar fi pe punctul de a rupe colaborarea parlamentară cu PSD-ALDE, scrie hotnews.ro, iar neînțelegerile au pornit de la scandalul profanării mormintelor de la Valea Uzului, scandalul care a lăsat o pată de imagine urâtă pe fața maghiarimii din țara noastră.

UPDATE: Liderii UDMR au avut terminat ședința de partid și au stabilit că procolul de colaborare cu PSD-ALDE a rămas fără obiect, transmite Digi 24. Cu alte cuvinte, Uniunea a decis să rupă colaborarea parlamentară cu partidele de guvernământ și ar putea să nu mai susțină niciun proiect al acestora.

“Începând de astăzi UDMR nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect. Considerăm că atitudinea Guvernului este inacceptabilă, și solicităm în continuare autorităților să înlăture construcțiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului și să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmănești”, scrie UDMR pe pagina.

UDMR rupe colaborarea cu PSD-ALDE? Un anunț ar putea fi făcut astăzi

Jurnaliștii de la Hot News l-au contactat pe deputatul Attila Korodi, însă acesta nu a vrut să vorbească despre zvonurile care au apărut azi dimineață în spațiul online. Nu a oferit un răspuns tranșant despre ruptura dintre partid și coaliția de la guvernare. Un anunț în acest sens urmează a fi făcut astăzi, după discuțiile care vor avea loc în forurile partidului.

UDMR s-a plâns că aleșii locali sunt persecutați după incidentul cu sacii de gunoi de la cimitirul din Valea Uzului. Maghiarii au reacționat printr-un comunicat de presă, în care au vorbit despre situația tensionată din județul Bacău. ”Autoritățile din județul Bacău au efectuat, în zori, o percheziție la domiciliul viceprimarului din localitatea Sânmartin, județul Harghita, în urma unei plângeri depuse împotriva lui, probabil de George Simion, candidat la alegerile europarlamentare.

UDMR spune că este persecutată în Bacău. Sursa foto: România Liberă

Percheziții la șase dimineața și cruci profanate

Viceprimarul a fost dus la secția de poliție din Miercurea-Ciuc pentru audieri. Laszlo Antal nu a avut nici o implicare în acțiunea de provocare prin care au fost acoperite crucile din Cimitirul eroilor din Valea Uzului. Laszlo Antal este victima unei persecutări, are tot sprijinul nostru în eforturile de clarificare a acestei situații”, scrie în comunicatul UDMR.

Și Tanczos Barna a reacționat la situația conflictuală din zonă. Acesta a spus că membrii UDMR sunt persecutați de autorități și că s-au făcut percheziții la șase dimineața la familii cu copii, băgând spaima în comunitatea maghiară. ”Câte percheziții se fac la șase dimineața la o familie cu copii pentru că tatăl nu e acuzat nici de tâlhărie, nici de omor, nici de corupție, ci de lovire. Problema e că vor să amestece povestea asta cu doi nebuni care au acoperit crucile cu viceprimarul nostru. Acesta a condamnat imediat gestul și a luat măsura ca sacii să fie îndepărtați”, a declarat Barna.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri