Fotbal intern

UEFA a promovat România în urna a 2-a din Liga Națiunilor 2020-2021. Posibilii adversari ai tricolorilor

24.09.2019 | 22:38
UEFA a promovat Romania in urna a 2a din Liga Natiunilor 20202021 Posibilii adversari ai tricolorilor

Echipa națională de fotbal a României va fi repartizată în urna B din Liga Națiunilor începând cu ediția următoare a acestei competiții. În cadrul Comitetului Executiv UEFA care a avut loc marți, 24 septembrie, la Liubliana s-a luat decizia de a se schimba formatul Ligii Națiunilor.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,00 este cota pentru X la meciul Belarus – Estonia. Vezi aici toate cotele

UEFA a promovat România în urna a 2-a din Liga Națiunilor 2020-2021

Odată cu sezonul 2020-2021, Liga Națiunilor va avea o nouă structură, cu câte 16 echipe în Ligile A, B și C și 7 echipe în Liga D. Echipele vor fi alocate pe baza clasamentului general, cel înregistrat la finalul ediției inaugurale, în sezonul 2018/19.

Cei de la UEFA au decis să facă această modificare a formatului în urma unui proces de consultare care a implicat toate cele 55 de asociații afiliate. Decizia de azi vine în dorința de a reduce numărul meciurilor amicale de peste an.

Noua structură a Ligii Națiunilor și posibilii adversari ai României

  • LIGA A: Portugalia, Olanda, Anglia, Elveția, Belgia, Franța, Spania, Italia, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Croația, Polonia, Germania, Islanda.
  • LIGA B: Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia, Scoația, Norvegia, Serbia, Finlanda, Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Bulgaria, Israel, Ungaria, ROMÂNIA.
  • LIGA C: Grecia, Albania, Muntenegru, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova.
  • LIGA D: Gibraltar, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Andora, Malta, San Marino.

Tot marți, Comitetul Executiv UEFA a confirmat că tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor UEFA 2020/21 va avea loc la Amsterdam pe 3 martie 2020, odată cu Congresul UEFA 2020.