News

ULTIMA ORĂ! Capitalul social mediu al administratorilor de fonduri de pensii private se dublează

14.06.2019 | 10:26
ULTIMA ORA Capitalul social mediu al administratorilor de fonduri de pensii private se dubleaza

Capitalul social mediu al administratorilor de fonduri de pensii private se dublează. Anunțul a fost făcut chiar de vicepreședintele sectorului de Pensii Private, Dan Armeanu cel care a precizat că valoarea va crește de la aproximativ 9 milioane de euro până la 19.4 milioane. “Cele mai recente modificări din legislaţia privind pensiile private, adoptate prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 38/2019, îmbunătăţesc paradigma funcţionării sistemului de pensii private, raportat la prevederile OUG nr. 114/2018, atât din perspectiva participanţilor, cât şi din perspectiva administratorilor de fonduri de pensii administrate privat, stabilind un cadru coerent, care să asigure dezvoltarea sistemului de pensii private pe termen lung.

Capitalul social mediu al administratorilor de fonduri de pensii private se dublează

Capitalul social mediu al administratorilor va creşte de la aproximativ 9 milioane de euro la 19,4 milioane euro, existând administratori care, în prezent, dispun de un capital social mai mare, astfel încât conform noului algoritm majorarea va avea o valoarea scăzută, sau în unele cazuri nu va mai fi necesară. În acelaşi timp, necesarul de capital este la un nivel sustenabil din perspectiva administratorilor şi permite continuarea şi dezvoltarea activităţii acestora în condiţii de siguranţă”, a spus Dan Armeanu.

ASF-ul spune că OUG 114 a fost în cele din urmă agreată. “A reuşit agrearea modificărilor cu privire la acele prevederi ale OUG nr.114/2018, care se referă la sistemul de pensii administrat privat. În calitate de Autoritate de specialitate, care are că principal obiectiv asigurarea stabilităţii pieţei, am fost reţinuţi în exprimarea unor intervenţii publice, care ar fi putut afecta dialogul.

Capitalul social mediu al administratorilor de fonduri de pensii private se dublează. Pensie
19.4 milioane de euro va fi bugetul după mărire. Sursa foto – facebook

Ce presupun modificările

Modificările sunt rezultatul negocierilor dintre guvern şi reprezentanţii administratorilor, astfel încât prevederile Ordonanţei de Urgenţă creează un echilibru între nivelul capitalului social al administratorilor de pensii private şi valoarea activelor participanţilor pe care aceştia le administrează, cerinţa de capital fiind raportată la nivelul contribuţiilor din anul precedent”.

De remarcat că prevederile Ordonanţei de Urgenţă clarifică modalitatea de realizare a investiţiilor în infrastructură şi permit investirea în fonduri de investiţii specializate în infrastructură, sau în acţiuni şi obligaţiuni emise de societatea de proiect, înfiinţată în temeiul unui parteneriat public-privat

Tags: