News

Un antivaccinist a murit de Covid-19 refuzând tratamentul: „Prefer să-mi încerc norocul cu sistemul meu imunitar”

Un bărbat din Marea Britanie a murit la nouă zile după ce a postat pe Facebook un mesaj în care spunea că vaccinurile nu sunt sigure și că va înfrunta boala fără tratament medical.
07.08.2021 | 13:48
Un antivaccinist a murit de Covid19 refuzand tratamentul Prefer sami incerc norocul cu sistemul meu imunitar
ADVERTISEMENT

Leslie Lawrenson, un avocat din Anglia, a murit din cauza Covid-19, însă decesul său a făcut vâlvă în Marea Britania abia o lună mai târziu, după ce a fost descoperit un mesaj în care spunea că vaccinurile nu sunt sigure și că s-a decis să treacă prin boală fără să recurgă la ajutorul medicilor, transmite stirileprotv.ro, citând The Independent.

Cu nouă zile înainte să moară, Les Lawrenson (58 de ani) a postat pe Facebook un videoclip în care spunea că se bucură că s-a infectat ca să poată proba că boala nu este atât de gravă și că este suficientă reacția sistemului imunitar, fără să mai fie nevoie de vaccin.

ADVERTISEMENT

Lawrenson relata că a stat șase ore în poziție fetală ca să blocheze durerea, însă simptomele severe și problemele de respirația nu l-au determinat să cheme ambulanța.

Fiecare parte a corpului meu a fost zdruncinată de durere. Febra a crescut incredibil de tare, puteai să prăjești un ou pe mine (…) Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le suferim, face parte din viață. Trebuie să ai încredere în sistemul tău imunitar. Dacă alternativa este să trăim cu frică, să creăm un Omul Negru, din ceva de care nu este nimic de care să ne fie frică pentru 99,9% dintre noi, trebuie să ne confruntăm cu asta”, spunea Lawrenson.

ADVERTISEMENT

Și-a convins iubita să nu se vaccineze

Acesta credea că infectarea cu coronavirus nu este mai gravă decât o gripă, iar din acest motiv nu merită asumate riscurile asociate administrării unui vaccin insuficient testat.

Pericolele potențiale ale administrării injecției experimentale nu merită riscul. Prefer să-mi încerc norocul cu sistemul meu imunitar”, susținea britanicul, cu nouă zile înainte să moară în locuința sa din Bournemouth.

ADVERTISEMENT

Odată cu el s-a îmbolnăvit și iubita sa, Amanda Mitchell (56 de ani), care a făcut și ea o formă gravă de Covid-19. Mitchell se lăsase anterior convinsă de Lawrenson să nu se vaccineze, având în încredere în judecata lui întrucât era absolvent al Universității Cambridge.

A fost un lucru zilnic pe care ni l-a spus: ‘Nu trebuie să o faceți, veți fi bine, doar fiți atenți. Este o chestie genetică, o chestie experimentală. Îți bagi ceva în corp care nu a fost testat în amănunt’. Les era foarte educat… așa că, dacă îmi spunea ceva, aveam tendința să îl cred”, a relatat femeia.

ADVERTISEMENT

Mă simt incredibil de proastă. Les a murit inutil”, a mai spus Amanda Mitchell pentru BBC Radio 5.

ADVERTISEMENT