Fotbal intern

Un antrenor din Liga 1 nu a trecut testul pentru Licenţa PRO! Lista completă a celor picați

30.07.2019 | 22:35
Un antrenor din Liga 1 nu a trecut testul pentru Licenta PRO Lista completa a celor picati

Antrenorul unei echipe care evoluează în Casa Pariurilor Liga 1 nu a trecut testul pentru Licenţa PRO și nu va putea să mai stea pe banca tehnică decât dacă în foaia de joc va fi trecut într-o altă funcție. În această perioadă au loc examenele practice pentru obținerea Licenței PRO, care le permite tehnicienilor să pregătească formații care evoluează pe prima scenă a fotbalului românesc.

Un antrenor din Liga 1 nu a trecut testul pentru Licenţa PRO

Printre cei care nu au trecut testul pentru Licența Pro se află și un antrenor al unei echipe din Casa Pariurilor Liga 1. Este vorba de tehnicianul nou promovatei Academica Clinceni, Ilie Poenaru, care nu va mai putea sta pe banca tehnică ca ”principal”. Ilfovenii vor trebui să angajeze pe acest post un antrenor care să dețină Licența Pro, dar Ilie Poenaru va putea conduce echipa și dintr-o altă funcție în acte. Acest lucru se va întâmpla chiar de la partida cu Dinamo din etapa 4, meci care va avea loc vineri, de la ora 21.00.

Pe lângă tehnicianul Clinceniului, alți opt antrenori au picat examenul practic. Este vorba de fostul fotbalist dinamovist Giani Kiriță, fostul internațional Sergiu Radu, ”mâna dreaptă” a finanțatorului Gigi Becali, Ionuț Luțu, dar și Aurel Dumitriu, Zoltan Fike, Adrian Bogoi, Ovidiu Chiribici și Aurora Ungureanu. Printre numele importante care au trecut testul sunt nume importante: Mirel Rădoi (care a luat 10), Adrian Mutu, Dorin Goian, Nicolae Grigore, Florin Bratu și Costin Curelea.

Jucătorii de la Academica Clinceni îl poartă pe brațe pe Ilie Poenaru după promovarea în Liga 1

Dinamo – Academica Clinceni, derby-ul ultimelor clasate

Academica Clinceni a fost revelația sezonului precedent din Liga 2, reușind o promovare istorică pe prima scenă a fotbalului românesc. Oficialii clubului au fost extrem de mulțumiți de munca depusă de antrenorul Ilie Poenaru și au decis să-l păstreze în funcție și în acest sezon. Însă, ilfovenii au descoperit pe propria piele diferența dintre cele două divizii și după primele trei etape nu au acumulat niciun punct și se află pe penultimul loc în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1.

În runda a patra, Academica Clinceni va juca pe terenul ultimei clasate, Dinamo București, într-o confruntare a unor echipe aflate în mare degringoladă. Cu toate că va întâlni un nume mare al fotbalului românesc, Ilie Poenaru nu este speriat și anunță că va încerca să plece cu puncte și Ștefan cel Mare. Partida se va disputa vineri, 2 august, de la ora 21:00, pe stadionul Dinamo și va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.