News

Un bărbat de 50 de ani a fost spulberat de o mașină în timp ce se plimba

Un bărbat în vârstă de 50 de ani și-a pierdut viața în timp ce se plimba pe marginea drumului național DN 17D din Bistrița Năsăud.
22.08.2023 | 08:29
Un barbat de 50 de ani a fost spulberat de o masina in timp ce se plimba
Un bărbat de 50 de ani a fost spulberat de o mașină în timp ce se plimba. Foto: Inquam Photos / Cornel Putan
ADVERTISEMENT

Potrivit polițiștilor, bărbatul era din localitatea Nepos și a murit luni seara după ce a fost lovit din plin de o mașină condusă de un șofer de 44 de ani din comuna Lunca Ilvei. Din păcate pentru victimă, salvatorii ajunși la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Un bărbat de 50 de ani a fost spulberat de o mașină

”În această seară, poliţiştii Compartimentului Rutier Năsăud au fost sesizaţi prin intermediul unui apel efectuat prin SNUAU 112 despre producerea unui eveniment rutier în Nepos. La locul evenimentului, pe Drumul Naţional 17D, în Nepos, poliţiştii au stabilit faptul că un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Lunca Ilvei, a accidentat un bărbat de 50 de ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, bărbatul de 50 de ani a suferit leziuni incompatibile cu viaţa, fiind constatat decesul, a transmis IPJ. Șoferul care a provocat accidentul, un bărbat de 44 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost negativ. Cercetările vor continua pentru a stabili cauzele și împrejurările producerii evenimentului rutier, conform Știrile PRO TV.

Între timp, șoferul de 44 de ani s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă. Tot în Bistrița-Năsăud, în urmă cu 48 de ore, un bărbat de 72 de ani a fost lovit de o mașină în timp ce plimba pe un ”triciclu electric”. La fața locului a fost trimis inclusiv un elicopter SMURD, precum și un echipaj SAJ BN și ISU BN.

ADVERTISEMENT

”La caz a fost solicitat și elicopterul SMURD de la Baza Aeriana Jibou care a preluat victima și o transportată pe calea aerului la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale suplimentare”, au transmis autoritățile după acel accident. Polițiștii au constatat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool.

”Astăzi, 20 august, polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Telciu. Din primele date, un bărbat de 72 de ani, din Bichigiu, în timp ce se deplasa pe un triciclu electric, pe Drumul Național 17C, la intersecția cu strada „Drumul Nou”, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 30 de ani, din Maieru.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului de 72 de ani care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate de polițiști, urmând a fi stabilite cauza și împrejurărilor exacte în care a avut loc evenimentul”, au completat reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Din punct de vedere statistic, la nivelul Uniunii Europene numărul deceselor cauzate de accidentele rutiere în 2021 a crescut cu 5% față de anul precedent, însă datele pot fi afectate de tiparele de trafic din fiecare țară de pe perioada pandemiei. În perioada 2019-2020, numărul deceselor scăzuse cu 17%.

ADVERTISEMENT

Între timp, cele mai sigure drumuri din lume rămân în Suedia, țară unde mor 18 oameni la 1 milion de locuitori, în timp ce România, cu 93 de morți la 1 milion de locuitori rămâne cea mai nesigură țară din Uniunea Europeană. În medie, în UE, 44 de oameni mor în fiecare an la 1 milion de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: