News

Un copil de 4 ani din Argeș a murit după ce s-a înecat cu un aliment pe care-l consumă toată lumea

07.03.2021 | 17:19
ADVERTISEMENT

Tragedia a lovit o familie din Argeș! Un copil a murit după s-a înecat cu un aliment pe care-l consumă des românii. Micuțul avea doar 4 ani.

Potrivit ISU Argeş, este vorba despre un băiat din localitatea Hârseşti, care s-a înecat cu o bucățică dintr-un crenvurșt.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru a stabili cum s-a petrecut evenimentul, conform Realitatea de Argeș.

Un copil de 4 ani din Argeș a murit după ce s-a înecat cu o bucată de crenvurșt

„Paramedicii și medicul ajunși la fața locului au încercat să facă copilul să-l elimine, i-au efectuat și manevrele de resuscitare, însă fără succes, ulterior declarându-se decesul”, transmit reprezentanţii ISU Argeș.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 2 săptămâni, tot în județul Argeș, un copil în vârstă de doi ani care s-a înecat cu o bomboană a fost salvat cu ajutorul informaţiilor date dispecerul de la 112.

Acesta a îndrumat-o pe mama bebelușului cum să procedeze. Dispecerul lucrează la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş i-a dat  indicaţiile pas cu pas, astfel încât copilul să poată respira din nou.

ADVERTISEMENT

„Apelantul anunţa că un copil de numai doi anişori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacţie şi are nevoie urgentă de ajutor”, au informat reprezentanţii ISU Argeş, potrivit news.ro.

Plutonierul major Adrian Burcea este cel care a răspuns apelului dat la 112.

„Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeş, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla”, au adăugat reprezentanţii ISU Argeş.

ADVERTISEMENT
Tags: