Fotbal intern

Un fost jucător la CFR și FCSB a analizat derby-ul! „Văd mai multă forță ofensivă la ei”

14.04.2019 | 09:41
Un fost jucator la CFR si FCSB a analizat derbyul Vad mai multa forta ofensiva la ei

Un fost jucător la CFR și FCSB dă verdictul în ceea ce privește derby-ul Ligii 1 Betano. Ionuț Rada crede că ofensiva roș albaștrilor poate face diferența pentru echipa lui Mihai Teja, dar, de partea cealaltă, Dan Petrescu ar putea fi omul în stare să decidă meciul. Lui Rada îi place libertatea din atac a FCSB-ului, dar și felul în care se descurcă jucătorii în anumite faze.

Un fost jucător la CFR și FCSB dă verdictul!

 “Ca să fac o paralelă, între FCSB şi CFR văd mai multă forţă ofensivă la FCSB, pentru că acolo e mai multă libertate de exprimare. Pe Dan Petrescu îl ştim cu toţii, e genul de antrenor care impune reguli şi nimeni nu trebuie să iasă din ele. La FCSB e altfel, regulile sunt mai relaxate şi au jucători mai tehnici pe fază ofensivă. Acolo pot pune probleme CFR-ului”, a spus Ionuț Rada pentru Pro Sport Live.

În viziunea lui Rada, Dan Petrescu este omul care echilibrează balanța în derby. „Experienţa şi valoarea lui Dan Petrescu contează foarte mult. Am spus-o mereu şi am argumentat: CFR are jucători cu experienţă, valoroşi. În momente dificile precum plecările lui Conceicao sau Edi Iordănescu, grupul a dus greul. Sunt campioni, au jucat la cel mai înalt nivel. Orice ajutor, orice experienţă din partea antrenorului e binevenită, dar grupul e bine închegat şi joacă de doi ani împreună cam aceeaşi echipă. Contează şi antrenorul.
Un fost jucător la CFR și FCSB dă verdictul! Meciul de fotbal dintre CFR 1907 Cluj si FCSB din etapa a VIII-a a Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, duminica 16 septembrie 2018. © FOTO: Mihaela Bobar / www.SportPictures.ro
CFR Cluj – FCSB s-au întâlnit și în etapa a 8-a a Ligii 1 Betano

Dan Petrescu, om decisiv în derby

Eu mereu am spus că importanţa antrenorului la o echipă e 60-70%. Lucrurile pot merge bine, dar sunt şi momente grele, în care trebuie să schimbi, doar nu înveţi jucătorul să dea cu piciorul în minge la nivelul ăsta. Trebuie să adune jucătorii, să se facă înţeles. Dan Petrescu a găsit lotul pe care el l-a format acolo acum doi ani de zile. Totul se construieşte, e greu să vii şi să spui că ai obiectiv să câştigi toate meciurile , a mai spus Rada.

Ionuț Rada are două titluri de campion și o Supercupă cu CFR, dar din 2007 până în 2010 fundaşul a evoluat pentru echipa lui Gigi Becali. După o scurtă trecere pe la Al Nasr, Rada a semnat cu CFR unde a stat 5 ani de zile.

  • 21.00 este ora la care începe derby-ul CFR Cluj – FCSB

 

 

 

Tags: