Fotbal international

Un fotbalist a murit în timpul atacului terorist din Noua Zeelandă! A jucat 19 meciuri în echipa naţională

17.03.2019 | 14:18
Un fotbalist a murit in timpul atacului terorist din Noua Zeelanda A jucat 19 meciuri in echipa nationala

Atacul terorist din Noua Zeelandă de la moscheile din Christchurch s-a soldat cu 49 de morţi. Printre victime a fost şi portarul naţionalei de fotbal în sală a Noii Zeelande, Atta Elayyan. El a fost unul dintre cei mai buni goalkeeperi din ţară, cu 19 selecţii în prima reprezentativă. 

Un fotbalist a murit în timpul atacului terorist! A jucat 19 meciuri în echipa naţională

Federaţia neo-zeelandeză de fotbal a emis un comunicat de presă în care a confirmat tragica veste: “New Zealand Football este profund întristată de vestea morţii internaţionalului de futsal Atta Elayyan. Portarul în vârstă de 33 de ani, care a jucat în 19 meciuri pentru echipa naţională, se numără printre victimele atacului terorist de la Christchurch, de vineri după-amiază”, se notează pe site-ul nzfootball.co.nz.

Elayyan Atta a fost născut în Kuwait, era căsătorit şi avea o fiică, iar în momentul în care a fost omorât se ruga în moscheea Masjid Al Noor. El a fost şi un om de afaceri de succes. Elayyan a fost fondatorul şi CEO-ul companiei de software.

VALE | New Zealand Football, Mainland Football and NZF Futsal mourn the passing of #FustalWhites rep Atta Elayyan in the #ChristchurchMosqueShootings Read more ?http://bit.ly/2T8tsTX #RIPAtta

Gepostet von New Zealand Football am Samstag, 16. März 2019

Ucigaşul a fost adus în boxa acuzaţiilor! Gesturi provocatoare

Teroristul care i-a ucis cu sânge rece pe cei 49 de oameni este Brendon Tarrant. Adept al teoriei supremaţiei rasei albe, Tarrant a vizitat şi România de două ori. Pe data de 15 martie, Brendon a deschis focul în moscheile Al Noor şi Linwood din oraşul neozeelandez Christchurch.

Australianul în vârstă de 28 de ani a apărut vineri în boxa acuzaţiilor, cu mâinile prinse în cătuşe şi într-un costum alb de deţinut. El a făcut şi un gest provocator în boxă pe care specialiştii l-au interpretat ca unul care simbolizează “supremaţia albă”. Ucigaşul nu a fost eliberat pe cauţiune.