Fotbal international

Un necunoscut i-a surclasat pe Pep Guardiola şi Jurgen Klopp! El este cel mai bun antrenor al sezonului în Anglia

15.05.2019 | 15:41
Un necunoscut ia surclasat pe Pep Guardiola si Jurgen Klopp El este cel mai bun antrenor al sezonului in Anglia

Un necunoscut i-a surclasat pe Pep Guardiola şi Jurgen Klopp, devenind cel mai bun antrenor al sezonului în Anglia. Chiar dacă a câştigat titlul cu Manchester City, tehnicianul spaniol nu a primit marele premiu şi a trebuit să se recunoască învins în faţa lui Chris Wilder.

Chris Wilder este necunoscutul care i-a surclasat pe Pep Guardiola şi Jurgen Klopp

Chris Wilder este necunoscutul care i-a surclasat pe Pep Guardiola şi Jurgen Klopp. Antrenorul lui Sheffield United a primit premiul de cel mai bun antrenor al sezonului în Anglia, chiar dacă echipa lui a terminat pe locul doi în Championship, obţinând promovarea în Premier League. Distincţia a fost oferită de asociaţia antrenorilor din Marea Britanie.

Ceremonia de decernare a premiului, care poartă numele lui Sir Alex Ferguson, a avut loc marţi, iar Chris Wilder a oferit o primă reacţie imediat după primirea distincţiei. “Am fost votat de colegii mei pentru a primi acest premiu. Nu am crezut că voi ajunge aici, mai ales după un sezon incredibil la Sheffield United. Am în faţa mea oameni care m-au inspirat de-a lungul timpului, precum Sir Alex Ferguson, Gareth Southgate, Sam Allardyce, Walter Smith sau Dave Bassett. Sper ca şi eu să fiu o inspiraţie pentru un antrenor tânăr”, a declarat Chris Wilder.

Chris Wilder este necunoscutul care i-a surclasat pe Pep Guardiola şi Jurgen Klopp
Chris Wilder este necunoscutul care i-a surclasat pe Pep Guardiola şi Jurgen Klopp

Cine este Chris Wilder, antrenorul sezonului în Anglia

Chris Wilder are 51 de ani şi a jucat de-a lungul timpului pentru Sheffield United, Walsall, Charlton Athletic, Leyton Orient, Rotherham United, Notts County, Bradford City, Northampton Town, Lincoln City, Brighton şi Halifax Town. După ce s-a retras, englezul le-a antrenat pe Alfreton Town, Halifax Town, Oxford United şi Northampton Town. Din mai 2016 o antrenează pe Sheffield United, ajutând echipa să promoveze din League One până în Premier League în doi ani.

La finalul sezonului 2015-16, Chris Wilder a primit premiul de cel mai bun antrenor al anului în League Two, pe când o pregătea pe Northampton Town, performanţă pe care a repetat-o şi în stagiunea 2016-17, însă în League One.