News

Un nou caz Sorina în Caraș-Severin. O asistentă maternală refuză să dea copilul spre adopție. Ce a făcut Protecția Copilului

29.06.2019 | 16:01
Un nou caz Sorina in CarasSeverin O asistenta maternala refuza sa dea copilul spre adoptie Ce a facut Protectia Copilului

O fetiță în vârstă de aproape șapte ani trece prin aceeași situație ca Sorina din Baia de Aramă. O asistentă maternală din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin refuză să o încredințeze familiei adoptive pe Gabriela crescută încă de la vârsta de un an și două luni. Femeia a refuzat de cinci ori să o adopte pe copilă. Fetița are probleme medicale încă de la naștere.

O altă fetiță din Caraș-Severin trece prin situația Sorinei din Baia de Aramă

O fetiță de aproape 7 ani, Gabriela trece prin exact aceeași situație ca și Sorina din Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie din America, dar asistenta maternală a refuzat încredințarea ei. Se pare că, în orașul Bocșa, din județul Caraș-Severin are loc un caz similar. O asistentă maternală refuză să o încredințeze familiei adoptive pe fetița de care a avut grijă încă de la vârsta de un an și două luni. Cornelia Miloș, asistenta maternală mai are 9 copii și a adoptat în anul 2014 o fetiță pe care a avut-o mai mulți ani în plasament.

„Acum câteva zile am primit o somaţie că în data de 3 iulie va trebui să o predăm pe micuţa Gabriela. Problemele au demarat destul de rapid şi de ascuns. Era o fetiţă cu multe dificultăţi şi am zis că ne vom strădui, cu ajutorul lui Dumnezeu, să facem tot ce putem să o recuperăm, iar astăzi pot spune că, parţial, este recuperată. Are probleme de sănătate, care sunt din naştere”, a declarat asistentul maternal Cornelia Miloş, potrivit reper24.ro.

Gabriela din Caraș -Severin a fost crescută de o asistentă maternală profesionistă, pe numele său Cornelia Miloș. Femeia a refuzat în scris de cinci ori adoptarea copilei pe motiv că astfel va pierde salariul și mai are doar un an până la pensionare. Procedura de adopție s-a deschis pentru prima oară în anul 2014, iar până anul trecut nimeni nu a vrut să o adopte pe copila din Caraș-Severin. O familie din Tmișoara a despus în luna martie a anului 2019 dosarul pentru adoptarea fetiței. Instanța a decis încuviințarea adopției în anul aprilie.

Asistenta maternală din Craș-Severin refuză încredințarea fetiței de care are grijă încă de la vârsta de 1 an și 2 luni
Se repetă cazul Sorinei din Baia de Aramă. O fetiță din Caraș-Severin urmează să părăsească casa asistentei maternale după ce a fost adoptată de o familie din Timișoara
Sursa foto: reper24.ro

Starea de sănătate a Gabrielei s-a înrăutățit în momentul în care părinții adoptivi au vizitat-o

Copila a făcut spasmul hohotului de plâns la câteva zile după ce asistenta maternală a ajuns cu ea acasă. Un medic specialist din Timișoara a diagnosticat-o pe copilă, iar în urma tratamentului starea acestei s-a ameliorat. Cornelia Miloș a povestit că în momentul în care părinții adoptivi au început să facă vizitele de potrivire starea de sănătate a Gabrielei s-a înrăutățit. Fetița a crezut inițial că aceștia sunt prieteni de familie. Stările emoționale și comportamentul fetiței s-au schimbat când a aflat că trebuie să părăsească casa asistentei maternale din Bocșa.

„Vizitele şi vestea adopţiei de către o altă familie au creat stări vulnerabile, extreme, şi o repulsie a Gabrielei pentru orice vizită. La şcoală m-a întrebat chiar şi doamna învăţătoare ce se întâmplă cu Gabriela: nu-şi mănâncă pacheţelul, nu mai comunică cu nimeni, plânge, stă singură la geam. Noi am încercat să o pregătim pentru o eventuală adopţie, dar am creat durere în sufletul ei”, a povestit Cornelia Miloș. Asistenta maternală trebuie să o încredințeze pe Gabriela familiei adoptive din Timișoara pe 3 iulie.

Tags: