Sporturi

Un nou SCANDAL! Ronnie O’Sullivan a primit bani pentru a aranja un meci de snooker

În ultimii ani, snookerul a fost lovit de multe scandaluri de meciuri trucate. Jucători legendari precum John Higgins sau Stephen Lee au fost acuzaţi de blat, Lee primind o suspendare de 12 ani...
19.06.2015 | 21:41
Un nou SCANDAL Ronnie OSullivan a primit bani pentru a aranja un meci de snooker

În ultimii ani, snookerul a fost lovit de multe scandaluri de meciuri trucate. Jucători legendari precum John Higgins sau Stephen Lee au fost acuzaţi de blat, Lee primind o suspendare de 12 ani pentru că a aranjat meciuri. 

Ronnie O’Sullivan, de 5 ori campion mondial, a agitat din nou apele în lumea snooker-ului şi a declarat că i s-a propus să facă blat în unele meciuri: “Mi s-au oferit bani să pierd un meci. Nu am putut. E sportul meu, pe care-l iubesc. Oricum, treaba asta miroase. Nu merită riscul şi nu cred că aş putea trăi fără să fiu implict în acest sport”, a declarat Ronnie.

Starul britanic a declarat că în trecut a existat o problemă cu blaturile, care a fost eradicată odată cu suspendarea lui Stephen Lee: “Nu cred că mai există blaturi în snooker. L-au suspendat 12 ani şi cred că jucătorii nu vor mai risca pentru că văd care sînt consecinţele”, a spus O’Sullivan.

Stephen Lee a fost suspect de blat la un meci de la Campionatul Regatului Unit din anul 2009. A fost deschisă o anchetă, care a relevat că jucătorul englez a trîntit 7 meciuri în perioada 2007-2008. Lee a fost suspendat în anul 2012 pentru 12 ani din snooker şi a primit o amendă de 125.000 de lire sterline. A fost exclus din clasamentele oficiale în anul 2014.